Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsdumpers zijn echt dwazen

nov 27, 2020
Donald Duck overleefde de chemische vervuiling in de Velletrivijver niet. © Facebookpagina Wijk Velletri

Kijk, dat je je eigen lichaam wilt slopen dat moet je natuurlijk lekker zelf weten. Maar als je met je chemische restanten de rest van de wereld ook vet naar de klote helpt dan ben je niet goed bij je pan.

Oranje eend

Onderzoekers troffen in de sliblaag van een vijver van Velletri sporen van een drugsdumping aan. Dat laat de gemeente Halderberge weten na een waterbodemonderzoek in de Oudenbossche wijk. Deze zomer werd een feloranje eend uit de vijver in het Piet de Wildt-plantsoen gevist. Donald Duck was geen slachtoffer van de plaatselijke hangjeugd die er met een spuitbus op los waren gegaan, maar het arme die was slachtoffer van een chemische verontreiniging geworden.

Bodemonderzoek

De gemeente besloot daarop tot een bodemonderzoek van de vijvers. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat er diverse stoffen zijn aangetroffen in de vijver. Smerige substanties, die bij een regenbui van de weg afspoelen en vervolgens in de vijver terecht komen. Volgens het onderzoeksbureau vormen de stoffen geen gevaar voor de volksgezondheid. Opmerkelijk, want Donald Duck is er wel mooi aan overleden.