Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Pakketstress gaat aan Wapwinkel voorbij

nov 27, 2020
brievenbuspost

Recept: men neme een zwarte vrijdag, dat verwarm je met een beetje Covid. Die stop je samen met een blauwe maandag in de PostNL mengbeker en schudden maar. Het resultaat is echt niet binnen te houden. Maar Wapwinkel denkt met je mee tijdens deze barre donkere tijden.

Brievenbuspost

Het magische woord dat niet in het bovenstaande recept voorkomt is brievenbuspost. Dit is een methode die door alle pakket ellende in Nederland een beetje in de vergetelheid is geraakt. Maar het bestaat nog. We komen er zo op terug.

Pakketten

December is in Nederland en België per definitie de absolute stressmaand als we spreken over pakketbezorging. En geloof ons, het maakt geen ene moet uit of je zaken doet met DHL, DPD, UPS, PostNL of enig ander vervoerder. Nederland en België barsten uit hun pakketvoegen. De lopende banden piepen en kraken, chauffeurs hebben 300 stops op een dag en de dampen komen 24/7 van de sorteercentra. Er zijn zelfs vervoerders die hun klanten influisteren om het risico van niet aankomen te spreiden door ook met de concurrent te versturen.

De oplossingen

  • bestel op tijd
  • kies indien mogelijk voor brievenbuspost
  • bestel zoveel mogelijk in 1 keer
  • koop al je smart spullen bij 1 winkel

Wat is brievenbuspost

Brievenbuspost (let op, dit geldt alleen voor Nederland!) is een verzendmethode waarbij er op je bestelling een ouderwetse postzegel gaat. Nou ja ouderwets, die printen we natuurlijk wel digitaal uit. Op je bestelling gaat een adreslabel en een postzegel. Niets meer, niets minder.

Voordelen brievenbuspost

  • goedkoper dan een pakket
  • je hoeft niet thuis te zijn
  • past door de brievenbus
  • zelden vertraging
  • beter voor het milieu
  • sneller dan een pakket

Voorwaarden brievenbuspost

Natuurlijk moet een pakje dat op deze manier verzonden kan worden wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De inhoud mag niet te kostbaar zijn, het moet in de maximale afmetingen van een brievenbusdoosje passen, de verzending moet plaats vinden naar een Nederlands adres, het mag niet te zwaar zijn en de kosten van de te plakken postzegels moeten niet hoger zijn dan wanneer we een pakket versturen.

Wanneer we een brievenbuspost via PostNL gaan versturen moet het voldoen aan de volgende eisen: Het pakketje mag een maximaal gewicht hebben van 2 kilo. Het maximum formaat is 38 x 26,5 x 3,2 cm. Daarnaast laten wij er nog een superspeciale maar ultra geheime formule op los die precies berekent of de waarde van de inhoud niet te hoog is en of het besteld aantal er wel in past. Maar als het even lukt, dan bieden we deze methode aan jou aan!

Wel even opletten

Wanneer er een verzending van een bestelling plaatsvindt als brievenbuspost, dan is deze zending niet traceerbaar. Er zit immers geen barcode op. Dat betekent dat wanneer je bestelling bij ons weg is, dat deze niet meer te volgen is. De ervaring leert ons echter dat 99,99997% van dit soort zendingen gewoon aankomt. Soms een dagje later, maar meestal de volgende dag.
En Wapwinkel zou Wapwinkel niet zijn als we niet een archief aan zouden leggen. Alle door ons verzonden brievenbuspost wordt door onze medewerkers gefotografeerd. We maken een foto van de envelop of het doosje met daarop zichtbaar jouw adresgegevens en de postzegel met de datum. In geval van nood kunnen we je dus altijd laten zien dat je bestelling is verstuurd.