Drugshandel vaart wel bij Tikkie

De Betaalapp Tikkie is razend populair als betaalmiddel voor de onlinehandel in zogeheten designer drugs. Brandpunt+ deed een steekproef bij 20 websites die drugs en zogenoemde ‘research chemicals’ verkopen.

Online drugshandel

Banken willen de sites niet als klant waardoor het voor hen moeilijk is online betalingen te ontvangen. Tikkie biedt uitkomst: ze bieden de voordelen van iDEAL, zonder de strikte controle en het bijbehorende toezicht die een zakelijke bankrekening met zich meebrengt.

Tonnen omzet

Brandpunt+ telde drie sites die op Tikkie waren overgestapt en sprak met andere site-eigenaren die een overstap overwogen. Het omzetten van de sites loopt in de tonnen per jaar.

Reactie ABNAMRO

ABN AMRO, de eigenaar van Tikkie, zegt in een reactie vanzelfsprekend tegen het gebruik van de app voor dit doel te zijn. “Als ontdekt wordt dat de consumentenapp voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt, of er manieren bedacht worden om limieten te omzeilen, handelt de gebruiker in strijd met de voorwaarden en kan het gebruik van de app door de bank beëindigd worden. Dat is niet alleen theorie, dat gebeurt ook”, zegt een woordvoerder van de bank.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *