Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeeland verlost van wiet en weer kei-veilig

veldwachter

Trots als een pauw weet de politie weer een geldverkwistende, tot niets leidende, manuren verspillende en volslagen nutteloze actie te melden. De titel: “eenheidsbrede hennepruimdag”. (pssst, politie, het is geen hennep maar WIET!)

De politie van politie Zeeland-West-Brabant heeft op 6 februari in Sas van Gent en Vlissingen wietkwekerijen ontdekt en geruimd. Geruimd, ze zeggen het zelf. Dat klinkt een beetje zoals wanneer er gekke koeienziekte geconstateerd wordt, dan ‘ruimen’ ze de koeien. De politie ‘ruimt’ dus planten.

Sas van Gent

In de Burgemeester Hoefnagelsstraat in Sas van Gent troffen de speurders een wietkwekerij met 164 planten. In de woning werd één persoon aangehouden. 164 planten dat is pak hem beet en grof gerekend en naar boven afgerond 5 kilo. Een gemiddelde coffeeshop doet er acht dagen over om dit te verkopen. En nu zit de lokale coffeeshop echt niet zonder hoor, door deze actie. Integendeel, die moet hard op zoek naar de volgende crimineel die hem via de achter van voorraad kan voorzien. Er is dus niets opgelost met de actie in Sas van Gent.

Vlissingen

Maar het kan nog een stukje triester. Zonder aanzien des persoons werd er binnen gevallen bij een kleine thuiskweker in een woning aan de Piet Heinkade in Vlissingen. De buit van de gelegaliseerde struikrovers: een kweektent met in totaal zeventien wietplanten aangetroffen. De bewoner van de woning is als verdachte van het bezitten van de kwekerij op het politiebureau verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Alle goederen die met wietkweek te maken hadden zijn vernietigd (door een gespecialiseerd bedrijf, want die moeten ook hun hypotheek betalen).

Conclusie

Einde verhaal is er een hele berg personeel ingezet dat ook 1 van de 60.000 zaken die op de plank blijven liggen had kunnen oppakken. Maar ja, prioriteiten hè?

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *