Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugshandelaren Hulst gepakt

dec 1, 2020


Hulst Terneuzen – Politiemensen hielden vrijdag 27 november en zaterdag 28 november 2020 in totaal twee mannen aan op verdenking van het dealen in drugs.

Hulst

In Hulst hielden ze zaterdagochtend rond 05.00 uur in de Steenstraat een 24-jarige man uit Nieuw Namen aan. In Terneuzen hielden ze vrijdagmiddag rond 15.15 uur in de Nieuwstraat een 33-jarige man uit Rotterdam aan.

Wietlucht

De verdachte in Hulst trok zaterdagochtend vroeg in het verkeer door zijn gedrag de aandacht van surveillerende politiemensen. Toen ze hem wilden controleren en het portier van de auto openden, roken ze een sterke wietlucht. Ook zagen de agenten een zak met daarin meerdere kleine (grip)zakjes met daarin wit poeder. De man is vervolgens aangehouden op basis van de Opiumwet. Tijdens het daarop volgende onderzoek bleek de man in het bezit te zijn van ruim 28 gram wiet, een aantal (grip)zakjes met daarin vermoedelijk cocaïne, een flink geldbedrag en meerdere telefoons, allemaal zaken die te maken kunnen hebben met handel in verdovende middelen. Deze spullen zijn in beslag genomen. Ook rook de man sterk naar alcohol, maar weigerde mee te werken aan een blaastest en een ademanalyse. Voor deze weigering is een apart proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man zit nog vast en wordt zaterdag verhoord.

Verse levering?

Surveillerende politiemensen hielden vrijdagmiddag rond 15.15 uur in de Nieuwstraat een man staande, die ze kort daarvoor uit een bij de politie bekend pand elders in Terneuzen hadden zien komen. Ze vroegen de man of hij drugs bij zich had, waarop hij in eerste instantie een kleine hoeveelheid drugs overhandigde, wat voor eigen gebruik zou zijn. Omdat de politiemensen het niet vertrouwden, hebben ze de man gefouilleerd en troffen daarbij een handelshoeveelheid harddrugs aan. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.

Bron: politie.nl