Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhoudingen Breda Noord

vuurwerk

Breda – In de aanpak van vuurwerkoverlast in Breda-Noord heeft de politie afgelopen vrijdag en zaterdag vijf mensen aangehouden. Ze hopen zo dat de rust terug keert en de bewoners zich weer veilig voelen in de wijk. Ook de komende tijd zal de politie in de wijk aanwezig zijn.

Hulp

De politie krijgt gelukkig veel hulp van bewoners die het zat zijn, maar blijf ze helpen door ze snel te bellen bij overlast en door informatie en camerabeelden te delen met ze. Burgemeester Depla is nauw betrokken.

Vuurwerk

De afgelopen tijd is er veel overklast van meestal zwaar vuurwerk in Breda-Noord. De harde knallen zorgen voor veel onrust en een veroorzaken een onveilig gevoel vooral in de avond en nacht. Om die reden zijn de Boa’s van de gemeente en de politie veel in de wijk aanwezig. Afgelopen woensdag was er een verkeersactie en de afgelopen dagen surveilleerden agenten op de fiets en te voet door de wijk. Op deze konden we snel reageren bij knallen of bij meldingen van buurtbewoners.

Vrijdag op zaterdag

Om 23.35 uur kwam er een melding binnen dat enkele jongens zich verdacht gedroegen bij een volle vuilcontainer aan de Deinzestraat. Op hetzelfde tijdstip was er ook al een brand in een bouwkeet aan de Loenhoutstraat. Op het moment dat agenten bij de vuilcontainer kwamen vloog hij in brand vluchtten vijf jongens weg. Na een achtervolging op de fiets werd één van de jongens aangehouden, een 18-jarige jongen uit Etten-Leur die bij ons al bekend was in verband met de problemen van vorig jaar met oud en nieuw. Van een getuige kregen we opgenomen beelden toegestuurd waar ook de andere jongens op staan. Die gaan we nog opsporen. De verdachte krijgt een gebiedsverbod opgelegd voor Hoge Vucht voor 90 dagen. Ook zal er een bestuurlijke rapportage voor de gemeente opgemaakt worden zodat die ook maatregelen tegen deze verdachte kan nemen.

Bushokje

Om 01.00 uur werd een bushokje aan de Lelystraat vernield door vuurwerk. Kort voor de vernieling had een zeer betrokken bewoner al gemeld dat er zwaar vuurwerk in die straat werd afgestoken. Omdat we in de wijk waren konden we snel handelen en wisten daar een bewoner uit de straat aan te houden van 20 jaar. Hij is naar het bureau gebracht. Opvallende bijkomstigheid was de dure kleding die deze verdachte aanhad. Daar wordt onderzoek naar verricht.

Zaterdag op zondag

Vroeg in de avond zagen agenten op de Doornboslaan een auto voorbij flitsen. Op de Baliënddijk stopte de auto en werd de bestuurder gecontroleerd. De 38-jarige inwoner van Breda werd aangehouden omdat hij gedronken had en hij een ongeldig ID-bewijs had.
Om 2.30 uur werden enkele rennende mannen gecontroleerd op de Rombout Keldermanstraat. Eén had zich verstopt onder een bus, hij werd aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Ook dit bleek een bewoners uit de wijk te zijn van 21-jaar. Op het moment dat deze verdachte aangehouden werd klonk en een harde knal vanuit de richting van de Hendrik Berlagestraat. Meerdere buurtbewoners meldden direct dat er een vuilnisbak opgeblazen was en dat drie jongens waren weggerend. Politie-bikers waren snel ter plaatse en konden een groep traceren. Mede door aanwijzingen van buurtbewoners lukt het om één van de wegrennende verdachten op te pakken. Het bleek een 21-jarige bewoner uit de straat te zijn. Hij is naar het bureau gebracht. In zijn fouillering had hij een autosleutel bij zich. Deze auto werd gevonden en doorzocht. Er lag hennep in, cocaïne, dure kleding en enkele honderden euro’s cash. Meer de attributen van een drugsdealer. Er zal hiervoor proces-verbaal opgemaakt worden. Alles spullen, inclusief de auto zijn in beslag genomen.
Later die nacht werd er op straat een fles benzine gevonden met daaraan een stuk illegaal vuurwerk.

Schade

Alle benadeelde partijen die schade hebben geleden door deze aangehouden verdachten zullen actief benaderd worden voor een aangifte en een opgave van de schade. Dat schadebedrag zal dan bij het proces-verbaal gevoegd worden zodat de rechter kan bepalen dat de schade betaalt moet worden door de verdachten.

Een betrokken burgemeester Depla

Burgemeester Depla is nauw betrokken bij de wijk, de bewoners en de aanpak: “Blij met deze acties en resultaten van de politie. Zo laten we zien dat onruststokers echt niet ongestraft hun gang kunnen gaan. Onbegrijpelijke dat mensen in hun eigen wijk willens en wetens deze onrust en overlast veroorzaken. Alle hulp van buurtbewoners in het melden van onjuist gedrag is daarom welkom. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het weer rustig wordt in de wijk.”

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *