Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugskoeriers met 100k cash

jul 26, 2021
100 k cash

Een flinke buit van meer dan 100.000 euro, bijna 8 kilo aan heroïne en cocaïne, een auto met verborgen ruimte voor drugs en geld, en twee cryptofoons zijn de opbrengst van een grote drugsvangst van de politie in Spaubeek en Heerlen.

Drugskoeriers

Twee drugskoeriers zijn aangehouden, zo meldt de politie. De invallen waren al op 15 juli, maar zijn pas vrijdagavond door de politie bekendgemaakt. Een derde arrestant, de eigenaar van de speciaal geprepareerde auto, is alweer op vrije voeten gesteld.

Verrader


De politie kwam de bende op het spoor na een belletje van een verrader een tip dat een 37-jarige Heerlenaar op grote schaal drugs uit Zuid-Amerika en Marokko importeerde, en grote partijen drugs binnen Nederland doorverkocht. De recherche in de regio Parkstad trok de tip na, die uiteindelijk leidde tot de actie in Spaubeek.

Partij harddrugs


Daar wilde de Heerlenaar een grote partij harddrugs leveren aan een 35-jarige man uit Spaubeek. De politie greep in en vond in de auto kilo’s harddrugs, waarvan een gedeelte was verstopt in een geheime bergruimte. Omdat dit verboden is werd de auto meteen in beslag genomen om te worden vernietigd. Vanzelfsprekend zal de rechter zich hier eerst over uitspreken.

Geldtelmachines


Na de aanhouding volgden er huiszoekingen bij de man in Spaubeek, in het huis van de Heerlenaar in de wijk Meezenbroek en in Landgraaf. Bij de Heerlenaar vond de politie niet alleen kilo’s harddrugs en geldtelmachines, ook waren er sporen dat er al veel vaker grote partijen drugs waren uitgepakt. De twee drugskoeriers zitten vast, de gemeente Heerlen is gevraagd het huis van de Heerlense koerier te sluiten.