Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslab aangetroffen in Stieltjeskanaal

Drugslab Stieltjeskanaal

Stieltjeskanaal – Woensdagavond 5 januari heeft de politie een in werking zijnde amfetamine drugslab aangetroffen in een boerderij aan het Stieltjeskanaal in Stieltjeskanaal. Vijf mannen zijn bij de actie aangehouden.

Arrestatieteam

Na politieonderzoek kwamen collega’s bij het pand in Stieltjeskanaal uit. Het vermoeden was al snel dat zich daar een drugslab bevond. De agenten hebben afstand van het pand genomen en vervolgens is er op veilige wijze een inval gedaan door het arrestatieteam. Eenmaal binnen troffen ze inderdaad een professioneel drugslab aan voor de productie van amfetamine.

Vijf aanhoudingen

Vier verdachten konden direct ter plaatse worden aangehouden. Het gaat om een man uit Zwijndrecht (34), Den Haag (38), Dordrecht (37) en de gemeente Coevorden (56). Een vijfde verdachte (de 36-jarige uit Utrecht) werd in de buurt van Zwolle in een auto aangehouden. Deze verdachten worden verhoord en zitten nog in beperkingen.

Ketels en grondstoffen

Op het terrein zijn ketels, vaten en grondstoffen aangetroffen voor de productie van drugs. Ook werden drie auto’s in beslag genomen. Het gaat dan ook om een professioneel drugslab dat toegerust was op de productie van honderden liters product per week. Het gaat hier vermoedelijk om een tussenproduct in de amfetamineproductie. De straatwaarde hiervan ligt rond de €800,- per liter.

Bron en foto: Politie.nl

Omdat de stoffen en materialen zeer gevaarlijk kunnen zijn, gaat het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) deze op donderdag 6 januari het uit het pand halen. Dit team is gespecialiseerd is in het ruimen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen. De chemische (afval)stoffen worden vernietigd en door forensische rechercheurs worden sporen veilig gesteld voor verder onderzoek.

Zinloze oorlog

Vele tientallen miljoenen euros kost het per jaar om de misdaad rondom de drugs te bestrijden. En nu we al tientallen jaren met allerlei zichzelf benoemde specialisten aan het werk zien blijkt dat de criminaliteit rondom drugs alleen maar groter wordt. Daarnaast wordt er geen grammetje minder drugs verhandeld of gebruikt, dus waar doe je het dan allemaal voor vragen wij ons steeds maar weer af. Net zoals de politie zich dat afvraagt.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *