Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslab in Woerden opgerold

mrt 7, 2022

We zullen het wel vaker lezen de komende tijd, want de productie draait op volle toeren nu de festivals weer mogen de komende zomer. En festivals zijn, geheel tegen het zere been van justitie, nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met drugs. Dat was vroeger zo, dat is nu zo en dat blijft zo.

Opgerold

De recherche heeft, na uitgebreid onderzoek, op dinsdag 15 februari huiszoekingen uitgevoerd op verschillende adressen in Woerden. Op een van deze locaties werden in totaal negen personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van crystal meth. Ook werd een flinke hoeveelheid van deze drugs en productiemiddelen aangetroffen bij de huiszoekingen en in beslag genomen. Op woensdag 2 maart werd een tiende persoon aangehouden.

Natriumhydroxide

Aanleiding van het onderzoek was een alerte melding van een bedrijf dat de politie inseinde (…) over personen die een grote hoeveelheid caustic soda [1] – een middel voor het ontstoppen van de afvoer of gootsteen – kochten. De recherche startte een onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de aanhoudingen in Woerden en de vondst van tientallen kilo’s crystal meth.

[1] Caustic soda wordt ook gebruikt om vleesverwerkende apparatuur mee te reinigen, of om de schilletjes van je mandarijnen te pellen, of om zeep mee te maken. Je kunt je gootsteen er pas mee ontstoppen als je er kleine stukjes metaal aan toevoegt.

Redactie

Productielocatie in Kerkdriel

Op basis van vervolgonderzoek deed de recherche op woensdagavond 23 februari een inval bij een loods in Kerkdriel, waar eveneens crystal meth werd geproduceerd. Ook hier werden productie en een nog nader te bepalen hoeveelheid van deze drugs aangetroffen. De recherche verdenkt de verdachten ervan deze loods gehuurd te hebben. De verhuurder is geen verdachte in het onderzoek.

Verder onderzoek

Alle negen verdachten stonden donderdag 3 maart bij de raadkamer. De rechtbank besloot dat zij alle negen langer vast moeten zitten. Op 2 maart werd een tiende verdachte aangehouden. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche zet het onderzoek voort.

Bron en foto: politie.nl