Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Belgen versturen drugs via postpakketten

Crystal meth in Colombia vanuit België

In het Belgische Antwerpen worden drugs via postpakketten verstuurd naar VS en Colombia, zo ontdekte de speurders met de blauwe petten.

Vier aanhoudingen

De politie van Antwerpen heeft 4 personen opgepakt omdat ze drugs naar Zuid-Amerika stuurden via postpakketten. De douane onderschepte twee pakjes waar MDMA in verstopt zat. Al snel bleek dat beide pakketten door dezelfde personen werden verzonden vanuit een postpunt in het centrum van Antwerpen. De vier zijn aangehouden door de recherche voor verder onderzoek.

Zaventum

In het najaar onderschepte de douane op de luchthaven van Zaventem twee keer 5 kilogram MDMA die verstopt zaten in postpakketten richting Cali in Colombia en Miami Beach in de Verenigde Staten. Uit het onderzoek bleek dat de pakketjes telkens verstuurd werden vanuit een postpunt in Antwerpen. In samenwerking met Interpol werd nog een pakket MDMA van 5kg onderschept in Bogota, Colombia. Kennelijk waren de verzenders er van overtuigd dat de methode feilloos was en ze niet gepakt konden worden.

XTC, MDMA en vuurwapens

Na uitgebreid onderzoek vonden er in februari huiszoekingen plaats in Antwerpen, Edegem, Boom, Aartselaar en Elewijt. Daar werden nog meer drugs aangetroffen zoals MDMA, cocaïne, cannabis, XTC en amfetamines (speed). De politie trof er ook vuurwapens. De vier personen zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Sinds de coronapandemie merken opsporingsdiensten wereldwijd dat de handel in drugs steeds vaker digitaal en vanop afstand gebeurt.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *