Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslab na brand aangetroffen in Westknollendam

nov 28, 2022

Westknollendam – De brand aan de Industrieweg in Westknollendam van 17 november is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een drugslab. Koren op de molen van de politie die graag roept dat drugslabs levensgevaarlijk zijn voor de omgeving. Maar dat is een fabriek voor aanmaakblokjes ook.

Misser in de productie

Na de brand werden in het pand restanten van een drugslab aangetroffen, inclusief gevaarlijke stoffen. Zeer waarschijnlijk is er in het drugsproductieproces iets misgegaan, waardoor de brand ontstond. De recherche doet onderzoek naar de zaak.

Drugslabs zijn gevaarlijk

Steeds weer hamert de overheid op het gevaar van drugslabs en wietkwekerijen. En helemaal ongelijk hebben ze daar niet in, maar als je alles wat je doet stiekem moet dan dan schiet de veiligheid er nogal eens bij in. Bovendien controleert natuurlijk niemand of alles wel volgens de regels gaat omdat het illegaal is en er dus geen regels zijn.

Legalisering werkt

Het legaliseren van drugs stuit alsmaar op enorme weerstand omdat er dan duizenden banen verloren gaan. Niet omdat dan opeens heel Nederland verslaafd is, maar omdat die hele club die dagelijks druk is met de bestrijding ervan zonder werk komt te zitten. En we hoeven toch niet voor de duizendste keer te vertellen wie er opdraaien voor de honderden miljoenen die in de kansloze oorlog worden gepompt toch?