Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslaboratorium aangetroffen in Ankeveen

nov 20, 2018

In een pand op een bedrijventerrein aan de Cannenburgerweg in Ankeveen troffen agenten vrijdag 16 november een compleet drugslab aan. Twee verdachten werden aangehouden.

Een getuige meldde op vrijdagmiddag dat hij denkt dat er een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Cannenburgerweg zit. Agenten gaan op de melding af en ruiken bij het pand een sterke chemische lucht.  Ze hebben het vermoeden dat het niet gaat om een hennepkwekerij maar om een drugslab. Ze schakelen direct het Landelijke Team Forensische Opsporing (LFTO) in. Dit team is expert in het ontmantelen van drugslaboratoria.

Ontmanteld

Het LFTO betreedt samen met de brandweer als eerste het pand en zien daar een in werking zijnde druglaboratorium. In het pand  staat een grote hoeveelheid grondstoffen bedoelt om synthetische drugs te vervaardigen. Er worden geen drugs aangetroffen. LFTO zorgt ervoor dat de rechercheurs veilig een onderzoek kunnen opstarten. Na het onderzoek heeft het LFTO het druglab geheel ontmanteld. Het onderzoek en de ontmanteling hebben anderhalve dag geduurd.

Verdachten aangehouden

Er zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Ankeveen van 58 en 27 jaar oud. Beide mannen worden vandaag voorgeleid voor de officier. Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onderzoek gemeente

De gemeente is vrijdag geïnformeerd over deze vondst. Daarop is zaterdag onderzoek gestart of er lozingen hebben plaatsgevonden in het riool. Zodra hierover meer duidelijk is, worden omwonenden geïnformeerd.  De gemeente stelt de veroorzaker aansprakelijk voor de eventuele schade.