Salvia Divinorum opent een nieuwe wereld

Salvia Divinorum, wat is het?

Salvia Divinorum is een plant. Deze plant bevat een zeer krachtig hallucinogeen dat elders in de natuur niet sterker te vinden is. Dit hallucinogeen heet salvinorine A.

En dat Salvia sterk is, snap je wel als je weet dat een dosis van 200 tot 500 microgram al meer dan voldoende is en het daarmee in de buurt komt van een dosis LSD! En bij LSD zijn de effecten als merkbaar als je 50 microgram tot je neemt. (1 microgram ofwel 1 ug is 0,000001 gram).

Salvia Divinorum is één plant uit het geslacht Salvia. Dat is een geslacht dat naar schatting zo’n  700 tot 900 soorten kent. En die soort is een munt achtige uit de Lamiaceae-familie. Alleen de Divinorum bevat de werkzame stof Salvorine A. De andere dus niet.
De plant is herkenbaar aan de looks van een muntplant en de kleur is zachtgroen. Hij kent zijn oorsprong in  Zuid-Mexico in de Sierra Mazateca. De plant kan in Nederland in kassen verbouwd worden, maar is zeer lastig te stekken of te ontkiemen.

MAZTEKEN KAUWEN

De Mazteken kauwen op de bladeren van de Salvia en slikken het sap dan niet door. Ze laten via het mondslijmvlies de werkzame stof opnemen in de bloedbaan. Het gewenste effect houdt dan een uurtje aan.

Nederlanders roken Salvia

In Nederland wordt Salvia op veel verschillende manieren gebruikt. Eén methode is het roken van Salvia.

Verreweg de meeste gebruikers roken Salvia in een pijpje zonder daar tabak aan toe te voegen. Ze inhaleren de rook zo diep mogelijk en houden de rook 20 tot 30 seconden binnen voor het weer uitgeademd wordt. Op die manier zal het lichaam de werkzame stof goed opnemen. Bij te vroeg uitademen gaan de kostbare werkzame stoffen verloren.

Wanneer Salvia Divinorum gekauwd en lang in de mond gehouden wordt, net zoals de Mazketen dat doen, dan wordt de Salvinorine door het mondslijmvlies in de mondholtes opgenomen. Hoe je je voelt en de staat van zijn waarin je verkeerd voordat je de Salvia Divinorum neemt bepaald eigenlijk het karakter van jouw Salvia trip. Zorg er dus voor dat je je lekker voelt voor je Salvia gaat gebruiken.

De effecten van Salvia Divinorum kunnen erg heftig zijn, dus pas als onervaren gebruiker op met het doseren.

Salvia als drank

Een van de traditionele methoden om Salvia Divinorum te gebruiken is om er een drankje van te maken. Gebruikers doen dan gemalen verse Salvia Divinorum bladeren in water en drinken dit op. Je hebt op deze manier echter wel erg veel Salvia Divinorum blad nodig en de smaak is ronduit smerig te noemen. Een reden om deze methode te laten voor wat het is.
Een ander nadeel is dat je maagzuur het effect van Salvinorine remt, maar als voordeel is de inname via de maag dat de werking van de stof veel langer aanhoudt.

SALVIA VAN SMARTSHOPS

Gedroogde Salvia bladeren zijn te koop in smartshops. Ook een sterker extract wordt aangeboden in verschillende sterktes. Ook hier weer de tip om toch vooral voorzichtig te beginnen met een lage sterkte. Onderschat Salvia niet.

REDEN VAN GEBRUIK

In de Mexicaanse Sierra Mazateca, waar de Salvia divinorum plant gewoon in het wild groeit, wordt het door medicijnmannen en -vrouwen gebruikt in religieuze en genezende rituelen. De bladeren worden ook gebruikt als geneesmiddel bij diarree, hoofdpijn en reuma. Tegenwoordig wordt het middel gebruikt vanwege de psychedelische roes en als onderdeel van healing rituelen.

WAT MERK JE?

Als je Salvia rookt, al dan niet met een waterpijp, dan zul je korte maar zeer heftige hallucinaties gaan waarnemen. De effecten treden na 30 seconden op, zijn 5 tot 10 minuten op zijn heftigst en na een half uurtje ben je weer terug op aarde.

Gebruikers rapporteren in trip reports onder andere:

  • Ontsnapping uit de werkelijkheid.
  • Het eigen lichaam anders waarnemen.
  • Uit het lichaam treden.
  • Onwerkelijke waarnemingen van tijd en plaats.
  • Oncontroleerbaar lachen.
  • Volledige spierontspanning.
  • Het idee hebben tovenaarstaal te knunnen spreken.
  • Terug kunnen keren naar vroeger.

Bij het kauwen worden de effecten ook gerealiseerd maar zijn ze een stuk milder. De effecten treden bij kauwen na 5 tot 10 minuten op en houden een uur aan.

Tripsitter vereist

Er zijn nogal wat incidenten geweest met gebruikers die plotseling gingen rennen, of uit een raam wilden springen. Denk er daarom altijd aan om iemand in de ruimte aanwezig te hebben die geen Salvia gebruikt, een zogenaamde tripsitter.

Tripverslagen

Er worden door gebruikers regelmatig zogenaamde ’tripreports’ geplaatst op het internet. In het Nederlands kan je deze bijvoorbeeld vinden op het Drugsforum. Je kunt dan stap voor stap teruglezen hoe andere Salvia gebruikers hun trip hebben ervaren.

Salvia Divinorum

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.