Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslijn tussen Spanje en België opgerold [video]

jan 31, 2022

Zo, nu is het klaar met het drugsgebruik in België. Dankzij intensief speurwerk van de Spaanse speurders werd er donderdag een complete bende ontmanteld. Het betreft overigens een lijntje waarin zeer klassieke smokkelmethodes werden gebruikt.

Sevilla

De Spaanse politie heeft donderdag een bende ontmanteld die drugs vervoert van Sevilla, in de zuidelijke autonome regio Andalusië, naar België. Dat melden verschillende Spaanse media vrijdag.

Tussen legale goederen

De drugs werden aan boord van auto’s naar België gebracht. De smokkelaars plaatsten de drugs niet in speciaal geprepareerde voertuigen, in landingsgestellen van vliegtuigen of ze losten het op in spijkerbroeken, maar het werd gewoon tussen legale goederen in vrachtwagens gestopt.

Veel aanhoudingen

Het aantal aanhoudingen tijdens de Spaanse politieactie liep al snel op tot 23 personen. Er werden 13 woningen doorzocht en dat leverde weer als resultaat de ontdekking van 475 wietplanten, 725 kilogram hasj, wapens, munitie en meer dan 8.300 euro aan cash geld. Ook werden drie wagens in beslag genomen en verbeurd verklaard.

Spanjaarden en Belgen

De criminele bende bestond uit Spanjaarden en Belgen, die opereerden vanuit Sevilla, met vertakkingen in Jaén en Malaga, twee andere steden in Andalusië. De groep wordt bevoorraad door plaatselijke dealers. De Spaanse onderzoekers begonnen hun speurwerk in 2020, nadat ze geïnformeerd werden door Belgische autoriteiten over de activiteiten van het netwerk in Spanje.

Video