Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Goederen retourneren is geen enkel probleem

Retourzending

Het komt je ongetwijfeld niet vreemd voor. Je bestelt iets bij een webwinkel en als het dan binnen is dan valt het een beetje tegen, de kleur is niet precies zoals op de foto, of je vriendin had er toevallig ook net eentje gekocht bij een andere webwinkel. Dan wil je retourneren.

Retourneren is nooit een probleem

Het retourneren is van zelfsprekend geen enkele probleem. Sterker nog, de wet verplicht ons daar zelfs toe en daar hebben we ook geen enkel probleem mee want liever een tevreden klant. Als je dus iets koopt en het wilt retourneren, dan vraag je bij onze klantenservice een RMA nummer aan. We leggen je straks uit hoe makkelijk dat gaat. Stuur nooit zomaar iets retour.

Uitzonderingen

Het is natuurlijk niet zo dat je als webwinkel alle producten zomaar retour kunt nemen. Denk daarbij aan producten zoals een vaporizer die gebruikt is, al is het maar één keertje. Of aan producten waarbij de hygiëne een grote rol speelt zoals dildo’s of vibrators. De retourvraag voor een dergelijk product hoeft niet geaccepteerd te worden.
Jij als consument hebt namelijk wel het recht om de producten uit te proberen, maar dit recht behoudt zich tot het uitproberen zoals iemand dat zou doen in een fysieke winkel.

Nog een uitzondering

Een belangrijke uitzondering die we ook nog moeten noemen zijn producten die zijn voorzien van een zogenaamde tht datum. Tenminste Houdbaar Tot betekent dat. Er zijn een aantal redenen waarom de wetgever heeft besloten om deze producten uit te sluiten van het recht op retour:

Verzendduur

De beperkte houdbaarheid wordt korter op het moment van verzenden. Het product is daarna onderweg en is tenminste dezelfde periode ook weer onderweg nadat het – mogelijk zelfs tot 14 dagen – bij de klant heeft gelegen. Om die voorraadschade te voorkomen zijn deze producten uitgezonderd. Maar er is nog een belangrijke reden.

Gezondheid

Producten met een tht datum zijn meestal producten die geschikt zijn voor consumptie. En dergelijke producten worden door ons en onze toeleverancier met grootst mogelijke zorg behandeld. Zo zijn bijvoorbeeld voedingssupplementen of lege capsules altijd bewaard bij een constante temperatuur en komen ze tijdens de verwerking onmogelijk in contact met zonlicht.

Stel je eens voor dat er een potje met voedingssupplementen besteld wordt door een klant in Groningen op een warme zomerdag. Eenmaal aangekomen bij de klant – nadat het transport ongekoeld heeft plaatsgevonden – zet de klant het potje in de vensterbank achter het glas en vraagt of het retour gestuurd mag worden. Dit doet hij de volgende dag nadat hij uit zijn werk komt. Het potje is inmiddels vier dagen onderweg en al twee keer was de temperatuur ver boven de geschikte bewaartemperatuur. Het potje zou bij terugkomst het magazijn weer in moeten en jij bent wellicht de volgende die deze supplementen koopt en dat potje – waarvan wij de inhoud niet zien – komt bij jou aan. Dat wil je echt niet, geloof ons.

Het retourneren van producten met een tht is zonder uitzondering niet mogelijk. Dat is om onszelf, maar ook om onze klanten te beschermen.

Wapwinkel supportteam

Bescherming

De klanten van webwinkels in Nederland en België zijn bijzonder goed beschermd voor wat betreft retourneren en dat is maar goed ook. En wij op onze beurt beschermen onze eigen klanten weer en dat alles binnen de kaders van de wet.

Wil je iets terugsturen?

Als je iets wilt retourneren dan vraag je via een supportticket altijd eerst een RMA (retour met autorisatie) aan. Dat nummer heb je nodig voor op het retouretiket. Zodra het nummer je wordt toegestuurd krijg je ook het retouradres van ons. Zomaar iets terugsturen resulteert altijd in een weigering van de zending. Wij werken met meerdere webwinkel en medewerkers en dat RMA nummer is gekoppeld aan de webwinkel, de oorspronkelijke order, het betaalsysteem en de producten van de order. Heel belangrijk dus voor een juiste en snelle afwikkeling.

Samengevat

Het retourneren van de onderstaande producten is dus zonder uitzondering niet mogelijk:

  • producten met een tht datum
  • gebruikte vaporizers*
  • gebruikte of beschadigde producten
  • seks toys*

* wil je een vaporizer kopen met het recht op retour, of bijvoorbeeld een vibrator, vraag dan aan onze verkoopmedewerker of de verpakking verzegeld kan worden. Met een verzegelde verpakking is retourneren van dergelijke producten wel mogelijk binnen 14 dagen.

De consumentenbond heeft een artikel over retourneren geschreven.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *