Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Druk op pakketbezorging neemt toe

dec 2, 2021

De alsmaar groeiende hoeveelheid online bestellingen die mede wordt veroorzaakt door de geldende avondlockdown zorgt voor problemen bij de pakketbezorging. En helaas ontsnappen ook onze klanten niet aan deze misère.

Vervoerders

Wij versturen verreweg de meeste pakketten met PostNL, maar we maken ook gebruik van DHL en UPS. Welnu, we kunnen melden dat de vertragingen die momenteel schering en inslag zijn, niet op één partij afgeschoven kunnen worden. Het probleem speelt bij alle vervoerders.

Verzonden is écht verzonden

We krijgen naar aanleiding van de verzending nogal eens een ticket bij de helpdesk. De meest gestelde vraag is ‘waar is mijn pakje’. We gaan proberen om via dit blog en via automatische antwoorden de druk wat weg te nemen van onze helpdeskmedewerkers. Als je van ons een melding krijgt dat je pakje of bestelling is verzonden, dan is dat ook echt zo. Het is enorm druk en we hebben er absoluut geen belang bij om jullie aan het lijntje te houden.

Pakket of brievenbuspost

In principe zou het niet uit moeten maken hoe snel je bestelling in huis is. Brievenbuspost of pakketpost, beiden doen er even lang over normaal gesproken. Het enige verschil tussen de twee is dat er op brievenbuspost geen mogelijkheid tot traceren zit. Je kunt dus alleen pakketpost volgen door middel van de track en trace.

Trucje van PostNL

Bij ons werkt het zo dat wanneer je zending in de postzak gaat er een barcode wordt vrijgegeven. Fysiek is je pakje dus ook echt altijd verzonden als je van ons een melding krijgt met je track en trace. De volle postzakken gaan in rolcontainers en die worden iedere werkdag op stipt dezelfde tijd opgehaald en vervoerd naar het distributiecentrum. Maar dan begint soms de truc van PostNL.

Die laten soms een postzak en in het ergste geval een hele rolcontainer staan omdat het te druk is om alles die dag te verwerken. Als jouw pakje daar in zit dan speelt het volgende: je hebt van ons een barcode gehad, maar je zending wordt niet ingescand op het distributiecentrum. Wanneer je dan een dergelijke zending volgt dan geeft het systeem aan dat dit pakje alleen is voorgemeld en nog niet bij PostNL is. Daardoor lijkt het alsof het pakje nog bij ons ligt, maar dat is technisch en fysiek onmogelijk. Alles met een barcode gaat dezelfde dag met PostNL mee in de vrachtwagen!

PostNL zegt dit

“Zending wordt verwacht, nog niet bij PostNL”

De afzender heeft de zending al bij ons (PostNL dus) aangemeld, maar nog niet bij ons afgeleverd óf we hebben hem zelf nog niet gesorteerd. Vaak zie je in track & trace al wel het verwachte bezorgmoment. Houd er rekening mee dat dit nog kan opschuiven!

Pakketbezorging

Ontspan

We begrijpen als geen ander dat je je bestelling vandaag nog in huis wilt hebben. Maar Nederland wordt een beetje krap want de wegen en treinen zitten vol, de distributiecentra lopen over en er is niet aan personeel te komen. De pakketbezorging loopt door Corona, Black Friday, Sinterklaas en de Kerst maximaal op hun tandvlees. Daarom vragen we je te ontspannen.

Gun jezelf, de webwinkel en de pakketbezorger een klein beetje ontspanning en bestel bijtijds.

Wapwinkel support

Vier dagen

Ben je bezorgd over je bestelling en betreft het een order die is verzonden met brievenbuspost? Reageer dan voor het eerst na vier werkdagen. Pas dan kunnen wij ook actie voor je ondernemen en zaken uitzoeken. Betreft het brievenbuspost dan kunnen we pas na zeven werkdagen een onderzoek starten.

Onze besteltips:

  • Bestel ruimschoots bijtijds, zeker in december
  • Hou rekening met twee extra bezorgdagen
  • Kies altijd voor pakketpost met barcode
  • Koop wat lekkers voor de chauffeur
  • Klaag niet te snel, iedereen doet zijn of haar best