Griselda Blanco opent het sealtjes feest

We staan aan de vooravond van een revolutie in de wereld van seals, envelopjes. En om dat te vieren komen we vanaf vandaag met een hele speciale seal, die van Griselda Blanco.

Wie is Griselda Blanco

Blanco werd geboren aan de noordkust van Colombia in Cartagena. Zij en haar moeder, Ana Black, verhuisden naar het zeer bekende maar ook beruchte Medellín toen ze drie jaar oud was. Daar aangekomen nam ze al snel een criminele levensstijl aan. Blanco’s voormalige minnaar, Charles Cosby, vertelde dat Blanco op 11-jarige leeftijd naar verluidt een kind had ontvoerd, probeerde los te kopen en uiteindelijk neerschoot uit een chique buurt in de buurt van haar eigen buurt. Blanco was een zakkenroller geworden voordat ze zelfs maar 13 werd.
Om te ontsnappen aan de seksuele aanvallen van de vriend van haar moeder, liep Blanco op 19-jarige leeftijd van huis weg en plunderde en roofde ze in Medellín tot de leeftijd van 20.

Drugsoorlogen

Griselde Blanco was een belangrijke figuur in de geschiedenis van de drugshandel van Colombia tot Miami, New York en Californië. Halverwege de jaren zeventig immigreerden Blanco en haar tweede echtgenoot Alberto Bravo illegaal naar de VS met valse paspoorten en vestigden zich in Queens, New York .
Ze richtten daar een omvangrijke cocaïnehandel op en in april 1975 werd Blanco samen met 30 van haar ondergeschikten aangeklaagd voor federale samenzwering van drugs. Ze vluchtte naar Colombia voordat ze kon worden gearresteerd, maar keerde terug naar de Verenigde Staten en vestigde zich eind jaren zeventig in Miami.

Blanco’s terugkeer vanuit Colombia naar de VS viel min of meer samen met het begin van zeer openbare gewelddadige conflicten waarbij jaarlijks honderden moorden en moorden werden gepleegd die verband hielden met de epidemie van zware criminaliteit die de stad Miami in de jaren tachtig teisterde.
De strijd van wetshandhavers om een ​​einde te maken aan de toestroom van cocaïne in Miami leidde tot de oprichting van CENTAC 26 (Central Tactical Unit), een gezamenlijke operatie van de politie van Miami-Dade en de anti-drugsoperatie DEA .
Blanco was betrokken bij het drugsgerelateerd geweld dat bekend staat als de Miami Drug War of de Cocaïne Cowboy Wars die Miami teisterde aan het eind van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig. Dit was een tijd waarin cocaïne meer werd verhandeld dan marihuana .

Wetteloos

Het was de wetteloze en corrupte sfeer, voornamelijk gecreëerd door Blanco’s operaties, die ertoe leidde dat de gangsters de ” Cocaine Cowboys ” werden genoemd en hun gewelddadige manier van zakendoen de “Miami-drugsoorlog” werd genoemd. Haar distributienetwerk, dat zich uitstrekte over de Verenigde Staten, bracht 80.000.000 dollar per maand op. Haar gewelddadige zakelijke stijl zorgde ervoor dat de regering kritisch werd naar Zuid-Florida , wat leidde tot de ondergang van haar organisatie en de vrij draaiende, spraakmakende drugsscene in Miami van die tijd.
In 1984 leidde Blanco’s bereidheid om geweld te gebruiken tegen haar Miami-concurrenten of iemand anders die haar niet beviel, ertoe dat haar rivalen herhaalde pogingen deden om haar te vermoorden. In een poging om te ontsnappen aan de klappen die haar werden aangedaan, vluchtte ze naar Californië.

Vanuit de gevangenis

Op 18 februari 1985 werd ze gearresteerd door de Drug Enforcement Administration (DEA) in haar huis en vastgehouden met volledige borgtocht. Nadat ze haar naar de gevangenis hadden gestuurd, probeerde ze te ontsnappen, en Blanco werd veroordeeld tot meer dan tien jaar gevangenisstraf. Terwijl ze in de gevangenis zat, bleef ze haar cocaïnebedrijf effectief runnen met de hulp van haar zoon Michael Blanco.
Door een van Blanco’s luitenants onder druk te zetten, kreeg het Miami-Dade State Attorney’s Office voldoende bewijs om Blanco aan te klagen voor drie moorden.
De zaak stortte echter in vanwege technische details met betrekking tot een telefoonseksschandaal tussen de kroongetuige en vrouwelijke secretaresses in het kantoor van de officier van justitie. In 2002 kreeg Blanco tijdens zijn gevangenschap een hartaanval.

In 2004 werd Blanco vrijgelaten uit de gevangenis en gedeporteerd naar Medellín , Colombia. Voor haar dood in 2012 was de laatste waarneming van Blanco in mei 2007 op de luchthaven van Bogotá . In de nacht van 3 september 2012 stierf Blanco nadat hij twee keer was neergeschoten; een keer in het hoofd en een keer in de schouder door een motorrijder in Medellín, Colombia. Ze werd neergeschoten in de slagerij Cardiso op de hoek van 29th Street, nadat ze voor 150 dollar aan vlees had gekocht; de schutter van middelbare leeftijd klom van de achterkant van een motorfiets buiten de winkel, ging naar binnen, trok een pistool en schoot Blanco twee keer neer voordat hij rustig terugliep naar zijn fiets en de stad in verdween. Ze was 69.

Herleefd in een seal

En nu herleeft deze zeer gewelddadige dame niet alleen in een NetFlix documentaire, maar ook in een seal, de Griselda Blanco seal. Een seal die, hoe kan het ook anders, geheel blanco is. Zonder storende prints en zonder vouwlijnen. En deze eerste spectaculaire seal is meteen de aftrap voor een aantal nieuwe seals die we in ons assortiment voeren. En ook die zijn spectaculair te noemen want als eerste op de wereld komen wij met dubbelzijdig bedrukte seals. Twee zijden, twee prints, twee zijden, twee kleurtjes. En dat is nog maar het begin, de wereld van de seals zal na het verschijnen van dit bericht nooit meer hetzelfde zijn, dat beloven we.

Tijdelijk extra laag geprijsd

Ter kennismaking zijn de Griselda Blanco seals extra laag geprijsd tot en met het einde van het jaar.

Groot en klein

De Griselda Blanco seals zijn zowel in de reguliere maat van 9,5 x 9,5 verkrijgbaar als in de kleine uitvoering van 6,7 x 6,7 cm.

Griselda Blanco seals met korting

Kopen met korting is natuurlijk altijd welkom in deze barre en dure tijden. Daarom hebben we een zeer speciale staffelkorting als je een paar pakjes (vanaf 3) tegelijk koopt van deze blanco seals. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

Wil je Griselda Blanco seals meteen bestellen, klik dan hier.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *