Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Eigenaar kledingmerk My Brand blijkt drugsboer

jul 14, 2022
My Brand

Amsterdam – De politie heeft vorige week woensdag in Amsterdam op de deur geklopt bij de eigenaar van kledingmerk My Brand en deed dat niet omdat ze op zoek waren naar een nieuw shirtje. Hij wordt verdacht van witwassen en handel in verdovende middelen, meldt het Openbaar Ministerie vandaag.

Woning doorzocht

De woning van de 44-jarige Domenico Giannattasio uit Purmerend werd in juni al doorzocht in een lopend onderzoek naar verdovende middelen. Dat gebeurde naar aanleiding van onderschepte gesprekken via versleutelde telefoons, melden bronnen aan Nieuwsuur. In het huis van de man in Purmerend werd 228.000 euro cash geld aangetroffen, niet echt iets dat de meeste mensen in hun spaarpot hebben. Ook werd een vuurwapen gevonden.

Niet aanwezig

Domenico was tijdens de doorzoeking in juni zelf overigens niet aanwezig, hij was in het buitenland. Hij meldde zich op 6 juli bij een politiebureau in Amsterdam. Daar is hij aangehouden. Het onderzoek naar de drugshandel gaat door. Het OM sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.

Profvoetballers

My Brand was een heus blingbling merk en was onder meer bij profvoetballers populair. Voetballer Luis Suárez voerde campagne en werkte met het merk samen voor een kledingcollectie. Oud-voetballer Glenn Helder was ambassadeur van het merk.

Webwinkel

De webwinkel van My Brand is vooralsnog gewoon bereikbaar, dus klaarblijkelijk loopt dat via een partij die niet direct in verbinding staat met Domenico, want justitie trekt er met plezier de stekker uit.