Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Etten Leur zit zonder wiet de komende tijd

sep 1, 2021

Etten-Leur – In een woning en schuurtje aan de Wildbaan is donderdag 26 augustus jl. een hennepkwekerij wietkwekerij aangetroffen. In de schuur stonden 110 en op de zolder nog eens een keer 83 wietplanten. In de wijde omgeving van Etten-Leur is voorlopig geen wiet meer te krijgen nu.

Wiettoppen

Verder werd ook 5,2 kilo aan henneptoppen wiettoppen in beslag genomen. Er was sprake van stroomdiefstal, daarom werd de elektriciteit afgesloten. De politie kwam de wietkwekerij door opvallend stroomgebruik op het spoor.

Meerdere oogsten

Het vermoeden bestaat dat er al meerdere voorgaanden oogsten hebben plaats gevonden. Ter plaatse is een personenauto in beslag genomen. Beide bewoners zijn als verdachte aangemerkt en hebben inmiddels een verklaring afgelegd.

Bron en foto: politie.nl

Zinloos, kansloos, mislukt

En is er in de laatste tien jaar 1 grammetje minder door een neusgat gegaan? Of is er 1 jointje minder opgestoken? Zijn de xtc pillen duurder geworden omdat justitie het zo goed doet? Op de vorige drie vragen kan je alleen maar nee antwoorden. Natuurlijk is de oorlog tegen drugs een zinloze. Een volslagen zinloze zelfs. Voor iedere kwekerij die opgerold wordt zijn er al twee nieuwe in aanbouw en voor ieder ontmanteld drugslab zijn de nieuwe spullen voor een volgende al in bestelling.

Drugsfighters houden zichzelf in stand

We krijgen steeds meer de indruk dat het er justitie helemaal niet om te doen is dat er minder drugs op straat komt. Zo goed als de drugshandel voor criminelen brood op de plank brengt, zo doet het dat ook voor het hele apparaat dat aan de bestrijding ervan doet. En dat apparaat is me er eentje. Daar waar de criminele kant van de drugs nog wel eens haar best doet om te besparen op producten en transporten, daar wordt bij de overheid niet zo nauw gekeken. Er worden massa’s mensen ingezet, de nieuwe technologieën worden gebruikt en zowel direct als indirect zijn er nogal wat toeleveranciers die een fijne boterham overhouden aan de drugshandel.

Banenmachine

Bij justitie zijn het agenten, rechercheurs, officieren van justitie, rechtbankmedewerkers, reclasseringsambtenaren, rechters, parketpolitie, gevangenbewaarders en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar naast het officiële orgaan zijn er ook nogal wat mensen die van de taart eten. Denk daarbij aan autodealers, leveranciers van elektronica om af te luisteren en computerapparatuur, ruimingsbedrijven, ontmantelingsbedrijven, transportbedrijven, milieubedrijven, enzovoort.

Winnen is uitgesloten

Nee, die oorlog tegen drugs zal nooit gewonnen worden en dat wil de overheid ook helemaal niet. Want indirect worden al die kapitalen zwart geld toch op één of andere manier ook nog eens de economie ingepompt.