Europees parlement strooit zand in de ogen

De cannabis gerelateerde websites breken haast hun nek deze week om te melden dat het Europees Parlement een resolutie heeft voorgelegd. Een dramatische resolutie.

Onderzoek naar opheffing verbod

De resolutie roept de 28 lidstaten op om de barrières weg te nemen en verder onderzoek te doen naar het gebruik van de opheffing van het verbod op medicinale cannabis. Complete euforie, waarbij er zelfs geroepen wordt dat het woensdag een historische dag was.

Zand in de ogen

Het besluit, dat overigens niet binden is, strooit zand in de ogen van cannabis gebruikers. De Europese parlementariërs dansen uitsluitend naar de pijpen van de grote farmaceutische bedrijven. Dat zijn namelijk de spelers op de markt als het gaat om cannabis voor medicinaal gebruik. En niet de eenvoudige gebruiker of de thuiskweker. Zelfs niet de medicinale gebruiker.

Geen euforie voor gebruikers

Medicinale gebruikers hebben geen enkel belang bij het feit dat de farma bedrijven straks hun indirecte leverancier worden. Die zullen namelijk een extreem prijsbeleid gaan voeren en bovendien de druk bij justitie op gaan voeren om thuiskwekers feller te gaan bestrijden.

Teugels worden aangetrokken

Het is goed om te horen dat er op Europees niveau over cannabis gesproken wordt, maar daar eindigt echt alle euforie. De teugels worden strakker getrokken en de medicinale gebruiker is de dupe. Daarnaast wordt er natuurlijk geen enkel woord gerept over recreatief gebruik, laat staan een eventuele opheffing van het verbod op kweken voor dat doel.

Medicinale cannabisbedrijven

We citeren:
“De huidige situatie vormt een enorme blokkade voor patiënten, artsen en medicinale cannabisbedrijven die zich in Europa willen vestigen. Die blokkade moet zo snel mogelijk verdwijnen.”
En daaruit blijkt dat de weg voor de farmaceutische bedrijven zo snel mogelijk moet worden vrijgemaakt. Iets anders staat er niet.

Goedgekeurde cannabis

Zo roept de resolutie alle lidstaten op om “artsen toestemming te geven hun professionele oordeelsvermogen vrij te gebruiken zodat zij goedgekeurde, op cannabis gebaseerde geneesmiddelen kunnen voorschrijven aan patiënten met relevante aandoeningen, en om apothekers toe te staan deze voorschriften wettig te honoreren.”
Wederom een voorzetje voor farma gerelateerde bedrijven, niets over legalisatie, thuiskweek of recreatief gebruik. Dit gaat echt de verkeerde kant op!

Zwarte markt

Ten slotte beoogt de resolutie dat toegang tot legale medicinale cannabis de zwarte markt buiten spel zet Dit ‘zou moeten voorkomen’ dat minderjarigen toegang krijgen tot cannabis. En het zorgt ervoor dat cannabisproducten een goede, informatieve bijsluiter krijgen en veilige toegang tot mediwiet is gewaarborgd.
Ook hier staat weer dat de farma het compleet voor het zeggen krijgt in cannabisland.

Twintig stappen terug

Zoals gezegd betreft het een niet-bindende resolutie. Laten we hopen dat er één of meerdere slimme lidstaten zijn die dit hele verhaal gaan tegenhouden. Anders gaan we echt twintig stappen terug in plaats van eentje vooruit.

Legaliseren

Legaliseren is de enige oplossing. 100% legaliseren.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Een gedachte over “Europees parlement strooit zand in de ogen

 • 26 februari 2019 om 17:53
  Permalink

  Het is een schande om medische hemp te ontzeggen aan kankerpatienten. Dit is werkelijk een schande als je weet dat grote professors zoals Louis J; Rosner MD al vroeger verklaard heeft de medische hemp een bescherming geeft voor alle grote ziekten en voor al kanker.
  Weten ze dan in Europa niet dat Professor Mr. Raphael Mechoulan de Nobelprijs behaald heeft voor zijn werk over medische marijuana en kanker. Hij heeft daar 10 jaar aangewerkt en onderzoekwerk voor gedaan, heeft een Nobelprijs voor de gezondheid dan geen waarde misschien? Hij redde een hele afdeling in een ziekenhuis met leucemie kinderen die schreeuwden van de pijn. De dokter van dienst wilde de medische marijuana proberen op de helft van de patiënten en na een week zei deze dokter: deze kinderen zijn zo sterk verbeterd dat ik het aan alle patiënten ga toedienen en ieder kind was genezen . Dit gebeurde in Israel. Je moet eens nazien hoeveel kankerpatiënten Israel telt, bijna geen enkele omdat zij weten wat ze moeten doen. Is dat geen schande dat men het hier kan verbieden.
  Wat algemeen marijuana betreft: er is nog niemand gestorven van marijuana gebruik wel al heel veel van alcohol en tabak. Door medische hemp versterk je uw ganse lichaam en je kunt zelf de strijd aan gaan tegen kankercellen. Is dat niet de oplossing voor alle mensen die al gestorven zijn aan kanker? Moeten wij die nu absoluut halen in een ander Europees land om er aan te geraken.? In Duitsland wordt het al heel lang gebruikt.
  Marijuana is een gans nieuwe industrie in opmars, je kan er alles mee maken en dat is dan zonder bomen vernietigien of pro milieu. Een schande voor België die teveel geld ontvangt van de oorlogskassen van de geneesmiddelenindustrie en dat is het, geld… en in de plaats zoveel slachtoffers maken. Ze moeten eens zelf kanker krijgen die dat tegenhoudt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *