Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Explosie bij coffeeshop Tilburg

feb 20, 2023
Coffeeshop Caza in Tilburg slachtoffer explosieFoto: Khalid Hmidat

Tilburg – Bij de coffeeshop Caza aan de Gasthuisring vond zaterdag 18 februari vroeg in de ochtend een explosie plaats.

Vloeistof

De knal werd vermoedelijk veroorzaakt door het aansteken van een brandbare vloeistof. Er raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen.

Persoon in donkere kleding

Meerdere getuigen meldden die ochtend rond 04.00 uur een explosie bij het desbetreffende pand. Voordat de knal te zien en te horen was, zou een persoon in donkere kleding en een capuchon op een voorwerp richting het gebouw hebben gegooid. Diegene rende vervolgens weg in de richting van de Jan Heijnsstraat. Na de knal ontstond op straat een kleine brand. Een omstander greep snel in en bluste dit. De politie zocht in de omgeving naar de dader, maar die werd niet meer aangetroffen. De recherche doet verder onderzoek naar de explosie en de dader.

Sluiting

Het sluiten van dergelijke zaken na incidenten is natuurlijk koren op de molen van boze klanten, concurrenten of andere dwazen. De sluiting valt immers alleen zwaar op de schouders van de uitbater van de zaak, zonder dat daarbij enige betrokkenheid van de incidenten bewezen is. We hopen dan ook dat de zaak niet weer op slot moet.