Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Fransen gepakt die kwamen blowen

mrt 22, 2021
Jointde perfecte joint

Als je in Frankrijk woont en in Nederland een jointje wilt gaan roken, dan zorg je natuurlijk dat je wat centjes bij je hebt. Daarom maakten deze heren een geheime opbergruimte in hun auto waar ze hun zuurverdiende blowcentjes in bewaarden. De politie ontdekte de 55.000 euro en nam het in beslag.

Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole aan de Albert Joachimikade in Goes hebben agenten drie Fransmannen (41, 36 en leeftijd onbekend) aangehouden. Het drietal had grote sommen geld op zak. In een verborgen ruimte in een van de twee auto’s waar ze in reden werd 55.000 euro gevonden.

55.000 euro in contanten is natuurlijk niet bedoeld voor een jointje in de coffeeshop

Franse kentekens

Een agent hield op vrijdag 19 maart rond 20.00 uur twee auto’s met Franse kentekens staande om deze te controleren. Een van de auto’s bleek geen ten naam gestelde te hebben, iets wat strafbaar is. Daarop werd de auto voor onderzoek in beslag genomen. Aan de inzittenden werd gevraagd of er strafbare goederen, zoals wapens of drugs, in het voertuig lagen. Ze zeiden dat dit niet het geval was.

Nektasje

De bijrijder van de auto bleek wel erg verknocht te zijn aan zijn nektasje. De agent vroeg of hij de inhoud mocht zien. In het tasje bleek zo’n 6.000 euro te zitten. Ook de bestuurder had een flinke om cash bij zich, in zijn jaszak zat ruim 3.00 euro. Er werd besloten om allebei de auto’s en de drie mannen naar het politiebureau te vervoeren voor een nadere controle.

De bijrijder bleek net een pietsje teveel gehecht aan zijn nektasje

Politiebureau

De andere auto werd op het politiebureau onderzocht. Er bleek 4.000 euro in te liggen. En bij nadere onderzoek aan het eerste voertuig kwam er, na het ontdekken van een verborgen ruimte, 55.000 euro tevoorschijn. Vervolgens zijn de drie mannen aangehouden op verdenking van witwassen. De twee auto’s zijn in beslag genomen en de verdachten ingesloten voor verder onderzoek. Na onderzoek hebben ze een gezamenlijke boet van 16.000 euro gehad. Het geld uit de verborgen ruimte is in beslag genomen.