Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote hoeveelheid lachgas aangetroffen

mrt 22, 2021

De één koopt een doosje slagroompatronen bij Wapwinkel, terwijl de ander wat flesjes op voorraad neemt. Maar 3.800 liter lachgas in één pand is wellicht wat veel.

3.800 liter lachgas

In Maastricht is de wijk Hazendans heeft de politie zaterdag 3800 liter lachgas aangetroffen in een pand. Er werden meteen maatregelen genomen zodat er geen ongelukken gebeuren, want lachgas is brandbaar en dus ook explosief. Voor de zekerheid heeft de brandweer dan ook de elektriciteit afgesloten. Een klein beetje overdreven allemaal, maar dat maakt het verhaal wat smeuïger denkt de politie wellicht.

De politie kan niet lachen om de vondst, zo blijkt uit een post op Facebook.

haha, wat een grap

Explosiegevaar

Lachgas is explosief en zeker bij grote hoeveelheden ligt explosiegevaar op de loer. Bij het vervoer van lachgas in relatief kleine hoeveelheden ben je al aan regels gebonden: als je meer dan 2 kilo wil vervoeren, gelden daarvoor de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

EIgenaar

De eigenaar van het lachgas in Maastricht krijgt een proces-verbaal. De politie onderzoekt nog waar het lachgas vandaan komt en wat de eigenaar ermee van plan was.

Niet verboden

Sinds half vorig jaar is er een wet in de maak om lachgas voor recreatief gebruik te verbieden. Het was de bedoeling deze wet op 1 januari 2021 in te laten gaan, maar die datum is mede door de corona pandemie niet gehaald. Ook werd er een internetconsultatie gehouden over het wetsvoorstel en dat leverde veel reacties op die allemaal verwerkt dienden te worden.

Sisser

Vooralsnog zal deze zaak met een sisser aflopen, al wil de politie natuurlijk anders doen geloven. Maar dit bericht verschijnt op de voorpagina’s en over de boete die de eigenaar krijgt voor verkeerde opslag daar hoor je nooit meer wat over.