Fransen rijden onder invloed van drugs

DoorFlappie

okt 12, 2017 #drugs, #fransen, #invloed, #rijden

De rijkspolitie heeft woensdagnacht op de A2 ter hoogte van Nieuwegein binnen enkele uren twee Fransen aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Bijzonder was dat de mannen als bestuurder in dezelfde auto werden betrapt.

Kort na middernacht controleerden agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een personenauto met Frans kenteken met twee inzittenden. Toen het raampje openging kwam er een doordringende wielgeur uit de auto. Daarnaast vertoonde de 29-jarige Franse bestuurder de bekende kenmerken als bloeddoorlopen ogen, langzame pupilreactie en onrustig gedrag. In de auto werd een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen waarna de bestuurder een speekseltest werd afgenomen. De test reageerde positief op het gebruik van cannabis/THC. De man werd proces-verbaal aangezegd en kreeg een rijverbod voor de periode van 24 uur.

Enkele uren later zagen de agenten dezelfde auto weer rijden en dat was natuurlijk reden voor een controle. Daarbij bleek dat nu de eerdere bijrijder achter het stuur zat. Ook hij vertoonde dezelfde symptomen en uitslag van de speekseltest gaf aan dat de 25-jarige man onder invloed van amfetamine en cannabis/THC was. Ook hier volgde een proces-verbaal en een rijverbod voor de tijd van 24 uur. Zou een Kleaner mondspoeling de mannen geholpen hebben? Wij denken van niet.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *