Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gaat Rutte naar Thailand voor van Laarhoven?

mei 22, 2018
Foto: Justice for Johan

Premier Mark Rutte zal in India ‘op hoog niveau’ het lot van de ontvoerde peuter Insiya bespreken. De premier vertrekt vandaag naar India voor een werkbezoek.

“Deze trieste kwestie houdt veel mensen bezig. Ik ben mij zeer bewust van deze zaak en neem dat ook mee tijdens mijn bezoek aan India”, zegt Rutte tegen De Telegraaf. Hij zegt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken voortdurend in contact staat met de Indiase autoriteiten.

We vragen ons af wanneer de premier zich eens een keertje druk maakt om een Nederlands staatsburger die geheel onschuldig in een Thaise cel in Bangkok zit. Van Laarhoven zit sinds 2014 in een Thaise gevangenis, omdat hij daar is veroordeeld voor witwassen van het geld dat hij met coffeeshops in Tilburg en Den Bosch heeft verdiend. In Nederland is Van Laarhoven een van de hoofdverdachten in de strafzaak tegen de coffeeshopketen die hij heeft opgericht: The Grass Company. Samen met de drie andere leidinggevenden wordt hij beschuldigd van witwassen, oplichting, belastingfraude en valsheid in geschrifte.

#justiceforjohan