Drugspostorderbedrijf opgerold in Limburg

DoorFlappie

mei 22, 2018 #darkweb, #drugs, #opgerold
zakken met pillen

Politie en justitie hebben in Limburg een groot drugsnetwerk opgerold. De personen binnen het netwerk hielden zich bezig met de online verkoop van drugs via het Darkweb. De klanten kwamen van over de hele wereld en die kregen hun waar geleverd via de post.

In Brunssum werden vier mannen opgepakt die worden verdacht van drugshandel via het zogenoemde Darkweb. Dat is een afgeschermd deel van het internet dat met name voor criminele praktijken wordt gebruikt.

De mannen zouden de bestelde drugs, vooral xtc-tabletten, via postpakketten en enveloppen versturen. Het gaat om mannen van 24, 27, 35 en 53 jaar. De zaak kwam aan het rollen toen PostNL vorig jaar pakketjes met drugs ontdekte. De mannen worden verdacht van het verzenden van drugs naar het buitenland en witwassen. De drugs werden vanuit verschillende landen over de hele wereld besteld. Tijdens het onderzoek zijn verschillende zendingen onderschept.

Bij verschillende huizen en bedrijven in Limburg is dinsdag de boel doorzocht. De politie heeft geld en verschillende goederen in beslag genomen.

Defensie-specialisten speurden ook naar verborgen ruimtes in die panden. Op verschillende plekken werden drugs gevonden, meldt justitie. Er zijn tientallen zakjes met in totaal tienduizenden pillen, enkele kilo’s hasj en wiet, maar ook heroïne en cocaïne gevonden. De FIOD doet onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie verder ook onderzoek naar de handel in Bitcoins en de inkomsten van de verdachten. In totaal waren dinsdag tijdens de actie zo’n 70 mensen op ongeveer tien plekken in Limburg actief.

Foto: Openbaar Ministerie

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *