Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gast gepakt bij Rilland

feb 2, 2021
Pony Pak

Politiemensen hebben zaterdagmiddag 30 januari 2021 op de A58 ter hoogte van Rilland een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van bezit dan wel handel in drugs.

A58

De man had op de A58 komend vanuit de richting Hoogerheide en gaand in de richting van Rilland vanwege de snelheid waarmee hij reed de aandacht van surveillerende politiemensen getrokken. Ze zetten hem bij verzorgingsplaats ’t Scheld ter hoogte van Rilland aan de kant om hem te controleren. De man moest meewerken aan een blaastest en een speekseltest. Uit die laatste test bleek dat de man onder invloed van drugs een auto bestuurde (hij testte positief op het gebruik van cocaïne en amfetamine).

Bloedtest

De man moest daarom mee naar het bureau, voor een bloedtest. Voordat de agenten hem in de politieauto zetten, fouilleerden ze de man. Tijdens die fouillering troffen ze geld, telefoons en enkele tientallen ponypacks Pony Pak’s met daarin drugs aan. Ponypacks Pony Pak’s zijn vetvrije papiertjes waar drugs (vaak cocaïne of speed) in bewaard kunnen worden en die vaak tot kleine envelopjes zijn gevouwen. Een andere naam voor deze verpakking is kabouterpost.
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor naar het bureau gebracht. De auto waarin hij reed is in beslag genomen voor nader onderzoek.