Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gast in onderbroek belaagt politieman

jul 13, 2021
onderbroek

Made – Toestanden in het Brabantse Made. Daar heeft de politie in de Irisstraat een man aangehouden voor belediging. Ook belaagde hij een politieman die daardoor genoodzaakt was zijn pepperspray te gebruiken.

Ruzie in woning

Het hele gedoe begon tot de politie werd zondag 11 juli even voor middernacht een melding kreeg van een mogelijke ruzie in een woning. Toen een van de agenten bij het huis aankwam leek het rustig te zijn. Hij klopte aan en een man enkel gekleed in een onderbroek deed open. Deze reageerde geïrriteerd en deed de deur weer dicht. De agent besloot te wachten tot er nog een collega ter plaatse was om verdere actie te ondernemen.

Pepperspray

Terwijl hij stond te wachten kwam de man door het woonkamerraam naar buiten geklommen en kwam deze op de diender afgelopen. De agent voelde zich zo bedreigd dat hij met zijn pepperspray in de hand de man waarschuwde afstand te houden. De verdachte gaf hier geen gehoor aan en de agent gebruikte daarom zijn pepperspray waarop de man terug de woning in ging.

Belediging

De man is vervolgens nog een paar keer de woning in en uit gegaan. Hij leek behoorlijk onder invloed van drank of andere drugs. Inmiddels was er ook een hondengeleider met zijn diensthond gearriveerd. De man dreigde nog met grint uit de tuin richting de hond te gooien, stak zijn middelvinger op naar de dienders en dreigde nog met een stok.

Uiteindelijk lukte het de agenten hem aan te houden. In de woning troffen ze nog een man aan die zo onder invloed was dat hij geen zinnige verklaring kon geven van wat er zich had afgespeeld in de woning. De verdachte is uiteindelijk aangehouden voor belediging.