Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gemeente sluit eigen loods wegens drugsoverlast

nov 27, 2019

Over doorgeslagen beleid gesproken. De gemeente Steenbergen heeft een loods gesloten, omdat er grondstoffen voor drugs in stonden. Zes maanden lang mag niemand er binnen komen, ook de gemeente dus niet. Voor de goede orde: de loods is eigendom van de gemeente…

Schansdijk

In de loods aan de Schansdijk trof de politie begin oktober 25 vaten met chemische stoffen zoals BMK en Apaan. De stoffen waren hoogstwaarschijnlijk bedoeld voor de productie van synthetische drugs zoals speed of mdma.

Burgemeester

De burgemeester van Steenbergen benadrukt in een persbericht dat de loods van de gemeente is, maar dat de gemeente nooit toestemming heeft gegeven voor de opslag. Joh, geen toestemming joh? ‘Op dit moment onderzoekt de gemeente dan ook de mogelijkheden om de verantwoordelijke hiervoor aansprakelijk te stellen’.

Wie wordt er gestraft?

Deze toepassing van de Wet van Damocles is natuurlijk de meest achterlijke die je kunt bedenken. Je eigen pand sluiten, ter voorkoming van wat dan? Maandenlang kan er nu niet worden gewerkt in het pand, maar ook niet aan het er achter gelegen fort. Het fort Henricus is een unieke vesting van zand uit de Tachtigjarige Oorlog. De gemeente wil op de plek van de drugsloods ook toerisme ontwikkelen maar mag daar dus zes maanden niks doen.