Gepakt met 1 miljoen cash

In Duitsland heeft de politie heeft vlak over de grens met Nederland een bestuurder gepakt met een miljoen euro cash. Dat is echt een berg geld, geloof ons.

Controle

Agenten controleerden bij ‘s-Heerenberg een 48-jarige man uit Libanon. Hij zat in een auto met Belgisch kenteken en passeerde vanuit Nederland de grens met Duitsland. Tijdens de controle werd de verdachte gevraag of hij drugs, geld of andere verboden zaken bij zich had. Daarop antwoordde de Libanees ontkennend. De agenten geloofden de man niet meteen op zijn bruine ogen.

Onderzoek

Bij verder onderzoek bleek de Libanees niet de waarheid te spreken. In de kofferbak werden grote boodschappentassen vol met cash geld gevonden. Maar daar bleef het niet bij, want ook achter de autoradio zat een stapel bankbiljetten verstopt. De bestuurder werd na de vondst aangehouden op verdenking van witwassen.

Geen miljoen

Na telling bleek dat de man bijna een miljoen euro bij zich had, om precies te zijn 912.240 euro. We moeten er vanuit gaan dat de Duitse politie eerlijk heeft geteld uiteraard. Omdat de man geen aannemelijke verklaring had voor de herkomst is het geld in beslag genomen. De verdachte is meegenomen en verhoord door de politie. Hij mocht daarna zijn weg, zonder zijn miljoen, weer vervolgen. Da’s pech, 1 miljoen cash weg.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *