Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gevaarlijke cocaïne in omloop

jan 15, 2018
Cocaïne

Sommige drugsdealers hebben een onverzadigbare honger naar geld, zelfs als ze daarmee hun eigen klantenbestand uitroeien. Momenteel is er ketamine en cocaïne in omloop dat is versneden met atropine.

Gebruikers van atropine lopen risico op ademhalingsproblemen en hartritmestoornissen met mogelijk dodelijke afloop. Instelling Novadic-Kentron, voor verslavingszorg, slaat groot alarm. De ketamine- en cocaïnepoeders die bij verschillende testlocaties in Noord-Brabant aangeleverd werden, testten positief op de stof atropine.

Bij een overdosis atropine worden symptomen waargenomen als rusteloosheid, verwijde pupillen, wazig zien, koorts, paniek, slechte coördinatie, hartkloppingen, verwardheid, hallucinaties, gedaald bewustzijn (tot bewusteloosheid) en epileptische verschijnselen.

Met behulp van flyers en sociale media (wij hebben ze nog nergens gezien trouwens) proberen instanties binnen de verslavingszorg nu gebruikers te waarschuwen. De meldingen beperken zich momenteel tot Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond. Toch kunnen met atropine vervuilde drugs overal in Nederland opduiken, dus pas op!

Je kunt je cocaïne op zuiverheid testen als je deze cocaïne tester in huis haalt.