Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie Aalten slaat tonnen kapot

jan 14, 2018

Het kost een paar ton, maar dan heb je ook wat. Dat moet de gedachte zijn geweest van de politie in Aalten. Daar heeft de politie vrijdagochtend 12 januari zeven personen aangehouden. Twee vrouwen en vijf mannen waren aanwezig bij een woning aan de Gendringseweg in Aalten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het illegaal kweken van wiet. In de woning en de bijbehorende schuren zijn ongeveer 1200 wietplanten aangetroffen.

 

De politie startte naar aanleiding van een melding een onderzoek naar de woning aan de Gendringseweg in Aalten. Voor het onderzoek werd de warmtebeeldcamera van de politiehelikopter ingezet. De camera registreerde warmte op het terrein. Vrijdagochtend is daarom besloten om een onderzoek te starten in de woning en de bijbehorende schuren. De politie trof in de woning een kwekerij aan met zo’n 90 planten. In één van de schuren werd een kwekerij aangetroffen met zo’n 1100 planten. Ook werd er in een schuur een kwekerij aangetroffen die nog niet in werking was. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

Alle zeven aanwezigen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om twee vrouwen; een 31-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats en een 32-jarige vrouw uit Driel. Daarnaast zijn er vijf mannen aangehouden; een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, een 31-jarige man uit Arnhem, een 41-jarige man uit Aalten, een 41-jarige man uit Driel en een 43-jarige man uit Aalten.  Het zevental wordt verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: politie.nl