Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

GHB lab aangetroffen

jan 19, 2022
Laboratory

Steeds vaker gebruikt de politie de krachtterm ‘GHB lab’ of ‘GHB laboratorium’ in haar persberichten. En daar vinden wij wat van, want de soep is net zo heet als hij gegeten wordt. En deze soep staat al een paar uur op tafel namelijk.

Laboratorium

Als je GHB wilt maken dan heb je behalve een recept en de ingrediënten, het volgende nodig:

  • een pan
  • een gasfornuis
  • een pollepel

Keuken

Niks laboratorium met ingewikkelde apparatuur, speciale kolven of speciale drukketels. Gewoon een eenvoudige keuken. Dus laat je nou niet wijs maken door de politie die het doet voorkomen alsof er een levensgevaarlijk laboratorium is ontdekt bij je buurman die zelf zijn ghb maakt. Het is gewoon een keuken waar ze het over hebben. Serieus.

Stolwijk

Dit is er weer een prachtig voorbeeld van. Iemand in Stolwijk deed wat met wiet en maakte zijn eigen GHB. Dan lees je vervolgens:

STOLWIJK • Politie Krimpenerwaard heeft zaterdagavond een hennepkwekerij/GHB-lab opgerold in Stolwijk. De politie deed na een tip onderzoek in de betreffende woning. De agenten troffen er een hennepkwekerij van ruim 150 planten en een GHB-lab aan. “Die combinatie is best bijzonder”, meldt een politiewoordvoerder. De bewoner, een man van 24 jaar, is aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak verder.