Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gigantische drone voor drugstransport

jul 15, 2021

De Spaanse politie in Málaga toonde dinsdag een inbeslagname aan de pers in het provinciale politiebureau. Een enorme, smetteloos witte drone met een spanwijdte van 4,5 meter werd vol trots aan de pers getoond.

Costa del Sol

De drone werd inbeslaggenomen van een Franse drugsorganisatie waarvan leden zich aan de Costa del Sol wilden vestigen. De drugscriminelen gebruikten de drone om drugs te vervoeren van Marokko naar het kleine dorp Almáchar (nog geen 2.000 inwoners) in de provincie Málaga.

Batterijduur

De drone was voorzien van een gezonde portie Duracell want hij kon zeven uur in de lucht blijven en haalde een topsnelheid van 170 kilometer. Daarmee is de actieradius van de drone voor het vervoer van verdovende middelen “enorm”, aldus de hoofdinspecteur van de eenheid misdaad en georganiseerde misdaad Udyco in Málaga.

Grootste

“We hebben nog nooit een drone van deze omvang gezien. Er was een precedent, maar nooit zoals dit. Het is de grootste interventie in Spanje”, benadrukte Pedro Luis Bardón, hoofd luchtmacht van de nationale politie.

De drone met vijf motoren is gemaakt in China en zou een kostprijs hebben die varieert tussen 30.000 en 150.000 euro, afhankelijk van de benodigde technische uitrusting. Vier van de motoren zijn elektrisch en laten het vliegtuig volledig verticaal opstijgen en landen. De vijfde, met twee verbrandingscilinders, is degene die horizontale vlucht mogelijk maakt. De drone was klaargemaakt om een ​​hoogte van ongeveer 2.000 meter te bereiken en vloog over het algemeen veel lager om minder brandstof te verbruiken en de mogelijkheid om te worden ontdekt te voorkomen.

Radar

De Guardia Civil liet aan de pers weten dat het apparaat toch op de radars verscheen. Op basis daarvan kwamen agenten achter het bestaan van de drone die drugspakketten, vooral cocaïne, bevatte in plaats van bewakingscamera’s of meetapparatuur wat normaliter het geval is bij dit soort onbemande vliegtuigen.

Kansloos

Ook in Spanje wordt er een volslagen kansloze oorlog tegen drugs gevoerd. Ook daar weten medewerkers dat er voor iedere gepakte drugsboef drie nieuwe opstaan en dat er sinds de oorlog is verklaard geen korreltje minder drugs wordt gebruikt.