Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tweede wietkwekerij in een week

jul 14, 2021
Cannabis plantenWiet (geen hennep!)

Die Amersfoortse wietkwekende boefjes dat zijn met toch een stel. In een woning aan De Boeg in de Amersfoortse wijk Kattenbroek is dinsdagavond een wietkwekerij ontmanteld.

In beslag

De planten en alle toebehoren werden in beslag genomen en zullen, hoe kan het ook anders, door een specilistisch bedrijf worden vernietigd. Die moeten tenslotte ook leven van de wiet. Of er iemand is aangehouden, is nog niet duidelijk. De politie doet verder onderzoek naar de ontruimde wietkwekerij. Maandag is in dezelfde wijk ook al een kwekerij ontmanteld. Het is wat. Volgende week weer een afspraak?

Criminaliteit

Maar de handel en productie van drugs gaan volgens de politie altijd gepaard met criminaliteit. Ja ik dank je de koekkoek. Wanneer je drugs strafbaar stelt en het de producenten zo lastig en moeilijk maakt als je maar kunt, dan gaan die mensen steeds crimineler worden om toch wat centjes te kunnen verdienen. Daar heb je geen hogere wiskunde voor nodig. In de 25 jaar dat de oorlog tegen drugs gaande is zijn de criminaliteitscijfers die gerelateerd zijn aan drugs alleen maar gestegen.

Cijfers

Aparte cijfers hoef je bij justitie niet om te vragen, want ze zeggen daar dat de strijd tegen drugs onderdeel is van het takenpakket. Daarom zijn er (bewust?) geen cijfers bekend van wat die oorlog ons als samenleving kost. Wat wel bekend is uit allerlei rapporten is dat bijna de helft aan capaciteit van politie en justitie opgesnoept wordt door drugsgerelateerde zaken.

Legaliseren in plaats van experimenteren

Een slogan die ik er graag in wil houden. Al dat experimenteren, integreren en criminaliseren helpt geen ene moer. Spreek om te beginnen in Europa af dat we het kweken van cannabis legaliseren. Gewoon vrijgeven. Dan gaan echt opeens je puberzonen junkies worden en oude vrouwtjes in het park beroven van hun handtas hoor. In Canada en sommige staten van de USA is zelfs gebleken dat legalisering tot minder gebruik van cannabis heeft geleid. En de belastingen daar op de legale verkoop leveren veel investeringen in het onderwijs op.

MDMA

En laat dan MDMA de volgende stap zijn alsjeblieft. De angstscenario’s dat dit gaten in je hersens veroorzaakt kunnen we na gedegen onderzoek wel achter ons laten. De XTC pillen worden hooguit wat slechter omdat er illegaal op vage locaties snel geproduceerd moet worden. Als een pillendraaier legaal zijn gang kan gaan, dan kan je controleren op kwaliteit en gebeurt alles in een hygiënische omgeving. Een win win situatie dus.

Verharding

Des te groter de jacht, des te meer risico zullen criminelen nemen. En dat resulteert dan weer in de oproep van allerlei korpschefs om in talkshows te pleiten voor nog meer geld. En als het deze hoeders niet lukt, dan schakelen ze gewoon hun eindbaas Grapjehouse in. Honderden miljoenen verder in de strijd tegen iets dat alleen maar een strijd is omdat jij dat bepaalt. Zeer opmerkelijk.

Alternatief

Alternatieven zijn er niet, want middelen die een klein beetje werken worden al snel op de opiumlijst geplaatst om justitie ervan te verzekeren dat die ook onderdeel gaan uitmaken van de oorlog die ze voeren tegen… ja tegen wie eigenlijk, de burgers?