Godskolere, het is helemaal mis in Staphorst

De Overijsselse commissaris van de Koning Andries Heidema zei gisteren dat de Staphorster gemeenschap moet zich mobiliseren om problematisch alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in deze gemeente te beteugelen en het liefst terug te dringen.

Drugs gaat als een veenbrand

,,Als samenleving hebben we elkaar nodig om het probleem aan te pakken. De problematiek speelt in meerdere gemeenten. De valkuil is dat we het vaak niet benoemen. Er moet iets gebeuren. Anders gaat het als een veenbrand verder’’, aldus Heidema tijdens zijn werkbezoek aan Staphorst.

Groeiend drugsgebruik

Het was Niels Ubak, voorzitter van de jongerenraad, die het probleem van groeiend drugsgebruik in de schijnwerpers zette door de burgemeester tijdens een raadsvergadering een zakje drugs, gevonden in een plaatselijke horeca-gelegenheid, te overhandigen. Een echt zakje drugs, dames en heren. In de horeca nog wel, potjandorie.

Alles gemobiliseerd

,,Niet bij problemen wegkijken, maar juist opstaan”, was de conclusie gisteren. En daar was het halve dorp voor opgetrommeld, want het is drommels mis in het gelovige dorp. Er waren mensen van de politie, het ziekenhuis en ook van jongerenwerk om hun zegje te doen. Ook de toekijkende ouders kregen er van langs.

Volgens Ubak kampt Staphorst met een drugsprobleem. Uit onderzoek van de jongerenraad, onder 774 jongeren, gaven dertig Staphorsters aan elke week drugs poppen. Even zoveel mensen doen dat af en toe en zo’n zestig personen zeggen zelden drugs te nemen. Al is zelden ook nog niet nooit.

Vaste klanten

Staphorst staat gewoon stijf van de drugs- en alcoholgebruikers en zouden dus vaste klanten moeten zijn bij ons. En als we naar postcode 79.. zoeken dan zien we, ja wat zien we dan. Laten wij ons niet in de discussie mengen. Voor we het weten hebben we een pastoor op bezoek.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *