Ayahuasca en gras, rietgras dus

Reed Canary Grass (Phalaris Arundinacea)

In de bladeren van het gewas Reed Canary Grass (Phalaris arundinacea, Rietgras in het Nederlands) zitten de psychoactieve stoffen N,N-DMT en 5-MeO-DMT.

DMT voor euforie

N,N-DMT (vaak simpelweg DMT genoemd) veroorzaakt een bijzonder sterke, euforische roes met visioenen en hallucinaties. 5-MeO-DMT wordt wel eens verward met ‘gewone’ DMT, maar is zeker niet identiek. 5-MeO-DMT is een veel potentere stof en brengt een ander soort trip teweeg: meer lichamelijk en emotioneel en minder visueel.

De zaden van Reed Canary Grass zelf bevatten geen psychoactieve stoffen. Je zult de zaadjes dus op moeten kweken om N,N-DMT en 5-MeO-DMT te verkrijgen. Een leuke bezigheid.

Hoe kweek je Reed Canary Grass?

Reed Canary Grass is een grassoort met stengels die wel twee meter lang kunnen worden. Het lijkt nog het meest op riet en de bloemen zijn meestal wit en klein van formaat. Reed Canary Grass is een vaste meerjarige plant en kan dus tijdens zijn levensduur meerdere keren bloeien.

Rietgras uit het moeras

Zoals de naam al doet vermoeden, groeit Reed Canary Grass of rietgras vaak in moerassige gebieden of vlak langs het water. De plant groeit dus het beste in natte omstandigheden: bij water of in grond die zeer vochtig gehouden wordt. Wanneer de grond echter té vochtig is dan ontstaat het risico op wortel rot.

Makkelijke groeier

Reed Canary Grass groeit snel en makkelijk, zolang de wortels zich dus maar in natte grond bevinden. Om de zaadjes op te kweken, kun je ze het beste op een laag grond strooien van minimaal tien centimeter, met ongeveer 5-10 millimeter ruimte tussen de zaadjes. Druk de zaden daarna zachtjes aan. De zaden zouden makkelijk moeten ontkiemen, en na al een paar maanden kan je beginnen met oogsten. Hou er rekening mee dat Reed Canary Grass een langzame ontkiemer is en het proces wel tot drie weken in beslag kan nemen. Geef het dus niet te snel op. De beste temperatuur om de zaden tot ontieken te laten komen is een constante 20 graden Celsius.

Gebruik van Reed Canary Grass

Reed Canary Grass is nog maar kort in opkomst en dankt deze opkomst aan de psychoactieve eigenschappen. Gebruik en bewerking zijn daarom nog in een experimentele fase. Reed Canary Grass is zeker niet geschikt voor beginners! Je kunt de bladeren van de Reed Canary Grass roken, maar dit heeft zelden sterke effecten tot gevolg. Als je de plant wil roken, kun je beter eerst een extract van de plant maken en dit in laten trekken in een rookbare substantie – bijvoorbeeld tabak, mapacho of kanna.

Voor instructies over het maken van DMT-concentraat kun je terecht bij Erowid. (link: https://www.erowid.org/plants/mimosa/mimosa_chemistry1.shtml)

Momenteel wordt ook volop geëxperimenteerd met Reed Canary Grass als ingrediënt van anahuasca of ayahuasca analog – een drank die probeert de effecten van ayahuasca na te bootsen met een alternatieve samenstelling en bereidingswijze. Om dit te doen moet je een extract van de actieve stoffen van Reed Canary Grass combineren met een MAOI (monoamine oxidase inhibitor), die ervoor zorgt dat je darmen de actieve stoffen niet afbreken. Syrian Rue wordt hiervoor veel gebruikt. Zonder een MAOI kunnen N,N-DMT en 5-MeO-DMT de hersenen niet bereiken en hebben ze dus geen effect.

Waarschuwing

Reed Canary Grass bevat de zeer giftige stof gramine. Personen die geëxperimenteerd hebben met Reed Canary Grass spreken over vervelende bijeffecten, zoals hevige misselijkheid en braken. Vaak wordt de voorkeur gegeven aan andere bronnen van DMT.

Omdat er nog niet zoveel bekend is over het gebruik van Reed Canary Grass, is het raadzaam om erg op te passen met doseringen en combinaties met MAOI. Gebruik niet te veel en wees waakzaam voor potentieel gevaarlijke chemische combinaties.

Inhoud verpakking

De verpakking bevat 100 gram verse Reed Canary Grass zaden. Een kilo verpakking is voordeliger.

Bestellen kan hier

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *