Grachtengordelkoeriers voor rechter

grachtengordel

Opeens was het voor de kakkers, advocaten en bekende Nederlanders een probleem om vorig jaar november aan een lijntje cocaïne te komen. Zes drugskoeriers die de bewoners van grachtengordel cocaïne bezorgden werden opgepakt.

Vandaag staan de zes mannen voor de rechter. De dealers hadden volgens de politie een creatieve manier om de drugs te verspreiden. Met een mobiele telefoon en een huurfiets wisten ze van deur tot deur de cocaïne rond te brengen.
De klantenkring van de bende koeriers bevond zich vooral in de grachtengordel. De bestellingen werden volgens de politie met werktelefoons doorgebeld. Een 46-jarige Amsterdammer zou aan het hoofd van de groep hebben gestaan, de loopjongens werden op commissiebasis betaald.

Op de twee mobiele telefoons die werden gebruikt, werden alleen al in zes maanden voor de arrestaties ruim 20.000 contactmomenten geregistreerd. In november vorig jaar werd de bende opgerold. Daarbij werden grote hoeveelheden cocaïne, kluizen, voertuigen en telefoons in beslag genomen. Het gaat om verdachten in de leeftijd van 26 tot 52 jaar uit Amsterdam, Diemen en Hoorn. Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie drugshandel.

Waarom de klanten niet zijn aangepakt is ons een raadsel, justitie had immers de beschikking over 20.000 berichten waaruit gemakkelijk het gordeltuig had kunnen worden afgeleid. Dankzij dit tuig had de bende immers bestaansrecht. Maar ja, dat zou wel eens vervelend kunnen worden als we weten wie er allemaal zijn neus poedert in Amsterdam.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *