Grapperhaus doet huilie huilie

grapperhaus-akerboom

Grapperhaus: ‘Drugs worden geassocieerd met een ‘happy time‘, alsof het erbij hoort. Ik accepteer die acceptatie niet. Achter een pil of ‘lijntje’ schuilt een wereld van keiharde criminaliteit; liquidaties, witwassen, corruptie, fraude en milieucriminaliteit. Drugs zijn het fundament van een ondermijnend systeem, en de acceptatie van drugs maakt de drempel lager om dat systeem in stand te houden.’

De minister pleitte in Rotterdam op het International Drug Enforcement Conference (IDEC) voor een integrale aanpak via het strafrecht, het bestuursrecht en fiscale interventies. Gemeenten, het Openbaar Ministerie, de politie, de belastingdienst, de douane, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Koninklijke Marechaussee werken hierin samen.

Grapperhaus schaamde zich ervoor dat Nederland in de top van producerende landen staat waar het gaat om synthetische drugs. Kennelijk zijn de Nederlanders inventief en zijn ze kennelijk noodgedwongen de politie te slim af.

Heeft de Minister al eens bedacht dat er van al het verdiende drugsgeld ook gewoon brood gekocht wordt bij de bakker, de schilder er van betaald wordt, of de tandarts rekening? De vele miljoenen zouden nog eens gemist gaan worden als er niets meer omgaat in de drugswereld. Legaliseer het, Grapperhaus. Dan wordt er netjes belasting betaald, dan is er geen drugsafval meer dat illegaal gedumpt wordt, dan staan de heren die er in handelen elkaar niet meer naar het leven, wordt er geen stroom meer gejat en ga zo maar door. En als klap op de vuurpijl kunnen dan allerlei teams, zoals die met de spectaculaire naam Taskforce, worden opgedoekt. Een win win situatie. Maar daar is de minister natuurlijk niet op uit. Die blijft liever een oorlog voeren die nooit gewonnen zal worden. Kijk maar eens naar de mede organisator van het congres, Amerika. Belachelijk hoge straffen en een groot deel van de bevolking zit er opgesloten in de bak en er wordt niet één lijntje minder gesnoven.
En wat blijkt als de Amerikanen de cannabis legaliseren? Letten we even op Grapperhaus? Dan daalt de criminaliteit, er zijn niet meer verslaafden van voor de legalisatie en het belastinggeld klotst tegen de plinten. Doe er u voordeel mee!

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *