Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politiechef Akerboom strooit met zout in de ogen

DoorFlappie

apr 11, 2018 , ,
Politiewagen

Van 10 tot 12 april is Nederland het gastland waarin de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) samen met de Nederlandse Nationale Politie een groot internationaal congres over drugsbestrijding organiseert. Het congres gaat over het vele geld dat er zou worden verdiend met drugs, maar eigenlijk is het een grote fundraising campagne waarbij de burgers en vooral de aanwezige pers zout in de ogen gestrooid wordt.

Deelnemers uit 120 landen gaan op het congres ‘van elkaar leren’. Natuurlijk alles onder het genot van vele diners en lunches, want de innerlijke mens wil tenslotte ook wat. Maar buiten dat kromden we onze tenen toen we de politiechef Akerboom op de televisie hoorden zeggen: “Je ziet nu veel twintigers en dertigers die doordeweeks erg gezond leven met yoga, smoothies en fitness. Maar in het weekend gaan ze uit hun dak nemen ze drugs. Op deze manier wordt drugsgebruik genormaliseerd en zelfs geromantiseerd. Van dat imago moeten we af.” De kleine drugsgebruiker wordt een schuldgevoel aangepraat want deze zou de grote criminaliteit in stand houden aan de achterkant van de drugsscene.
Meneer Akerboom, het is niet de kleine gebruiker die dit in stand houdt, maar mensen zoals u. Zolang u de zinloze oorlog tegen drugs blijft voeren en daar een enorm apparaat omheen optuigt, heeft u natuurlijk veel geld nodig om dit alles te faciliteren. Heel veel geld. En dan doe je dit soort uitspraken. Gemakshalve gaat Akerboom ook voorbij aan het feit dat het gebruik van alcohol vele malen meer problemen en slachtoffers oplevert.

Mensen, trap niet in de show van de politie die maar één doel heeft en dat is zoveel mogelijk geld ophalen om hun volslagen zinloze oorlog tegen drugs te blijven voeren. Een oorlog die ze altijd zullen verliezen, maar dat weten ze zelf ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *