Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grappig berichtje uit België

jan 19, 2021
grinspoon

Die Belgen toch, die nemen het roken van een jointje toch nog wel serieus, zo blijkt uit een berichtje dat we lazen op de website nieuwsblad.be. Dat Vlaams. dat is een beetje anders dan Algemeen Beschaafd Nederlands, dus we vertalen het even voor onze Nederlandse lezers.

Cannabis kopen

Veronique B. (29) en Mathias M. (26) uit Duffel waren op 9 januari 2020 onderweg van Bergen-op-Zoom naar huis. Het koppel was drugs gaan aankopen bij onze noorderburen.

Vertaald: Veertje en haar Matti hadden een jaar geleden zin om te blowen en hadden daarom wat te roken gescoord omdat er in heel België geen coffeeshop te vinden is.

53 gram

In Stabroek werden ze door de wegpolitie aan de kant gezet. In hun voertuig trof de politie 53 gram cannabis aan. “Voor eigen gebruik, maar ook voor enkele vrienden”, klonk het toen.

Vertaald: eenmaal in het thuisland werden ze door de rijkspolitie aan de kant gezet en die vond in hun auto 53 gram (2 gram was waarschijnlijk al opgerookt, of ze waren gewoon bedonderd door de coffeeshop eigenaar, of nog erger, de politie in België heeft geen goede weegschaal)

Tot bezinning

De twee zijn ondertussen tot bezinning gekomen. B. is al een jaar drugsvrij en focust zich voor 200% op haar nieuwe job. M. rookt nog sporadisch een jointje.

Vertaald: het tweetal doet huilie huilie bij de rechter. Ze blowen nog steeds, maar ze zijn wel voorzichtiger geworden zodat ze niet nog eens gepakt worden. M. rookt nog als een schoorsteen, maar dat zeg je niet tegen een rechter; zeker niet als je stoned bent.

Uitstel

Het parket vorderde voor allebei 10 maanden cel met uitstel. De verdediging vroeg een opschorting of een werkstraf. Vonnis op 15 februari.

Vertaald: de eis van de officier was 10 maanden voorwaardelijk, serieus gast, voor 53 gram wiet? De advocaat vroeg bij de rechter om een waarschuwing, of in het ergste geval een taakstrafje. De rechter gaat drie weken nadenken.