Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Gripzakjes kopen voor iedereen

jan 30, 2023
Gripzakjes gerecycled

Gripzakjes, door sommigen sluitzakjes genoemd, zijn er in krankzinnig veel maten. Maar ken je ook de verschillende soorten gripzakjes? Zoals bio based, die biologisch afbreekbaar zijn, de extra sterke die door hun dikte vrijwel onverwoestbaar zijn of de gerecyclede gripzakjes die volledig uit gerecycled materiaal zijn vervaardigd?

Wat zijn gripzakjes?

Gripzakjes zijn kleine plastic zakjes met een sluiting die worden gebruikt om kleine voorwerpen in te bewaren. Ze worden vaak gebruikt om accessoires, zoals geld, pasjes, sleutels of andere kleine voorwerpen, in te bewaren die gemakkelijk verloren kunnen gaan. Gripzakjes zijn ook populair om te gebruiken als waterdichte hoesjes voor elektronische apparaten, zoals telefoons of mp3-spelers, om te voorkomen dat ze beschadigd raken door vocht. Gripzakjes zijn vaak gemaakt van plastic of rubber en zijn gemakkelijk te openen en te sluiten met een gripstrip of ritssluiting.

Gripzakjes regulier

In deze category tref je zo’n 31 verschillende soorte gripzakjes. Half doorzichtig, met een bijzondere print of geheel gekleurd. Ontelbaar veel maten. Kijk zelf maar.

Gripzakjes Bio Based

Dit zijn onze eerste biobased gripzakjes. Deze gripzak is volledig gemaakt uit suikerriet. Om aan te tonen dat deze verpakking daadwerkelijk gemaakt is uit suikerriet wordt het I’m Green Plastic logo gevoerd op elke verpakking. 
Er zijn twee voordelen:
1. Deze gripzak bespaart het gebruik van fossiele grondstoffen
2. Het bespaart de CO2 uitstoot.
De gripzak kan na gebruik worden ingezameld bij het plastic afval en kan volledig gerecycled worden.

Een biobased gripzak is een soort zak die gemaakt is van biologisch afbreekbare materialen, zoals plantaardige oliën of cellulose. Deze zakken zijn bedoeld om een duurzamere alternatief te bieden voor traditionele plastic zakken en zijn vaak beter voor het milieu omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en geen afvalproducerende resten achterlaten.

Biobased gripzakken kunnen in verschillende maten en vormen worden gemaakt en zijn geschikt voor het verpakken van allerlei producten, van voedsel tot niet-voedselproducten. Ze zijn vaak sterk en duurzaam en kunnen worden gebruikt en weggegooid zoals conventionele plastic zakken. Sommige biobased gripzakken kunnen ook worden gerecycled, wat helpt om het milieu te beschermen.
Meteen Bio Based gripzakjes kopen, klik dan hier.

Gripzakjes composteerbaar

Deze zakjes zijn onze eerste volledig composteerbare gripzakjes. Deze gripzakjes worden volledig gemaakt uit PLA. PLA is een 100% bio based en biodegradable plastic gemaakt uit mais en suikerriet. Deze gripzak kan ingezameld worden bij het GFT afval en zal in industriële composteerinstallaties composteren. Ook de inkt die gebruikt is voor deze verpakking is gecertificeerd composteerbaar.
Composteerbare gripzakjes bestel je HIER.

Gripzakjes extra sterk

Deze extra sterke gripzakjes hebben een dikte van 90 micron of meer in plaats van de 60-80 micron voor de sterke gripzakjes of de 50 micron van de reguliere gripzakjes. De extra dikke en zware uitvoering voorkomt onnodig scheuren. De productie van deze extra sterke gripzakjes gebeurt op een speciale manier. De randen worden niet gehecht door middel van verwarming, maar ze worden gelast met een laser. Dit maakt deze sterke gripzakjes zo enorm sterk. Sterker dan de reguliere gripzakjes.

Mini gripzakjes

De allerkleinste rakkers onder de sluitzakjes zijn de mini gripzakjes. Ze worden geleverd met- en zonder print en zijn verkrijgbaar als transparant of half doorzichtig met een kleurtje. Voorbeeld: HIER.