Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grondstoffen tekort dreigt

mei 21, 2021
Poeder

Op het moment dat je collega’s vragen of ze een deel van je voorraad cafeïne van je kunnen overnemen, dan weet je dat er iets speelt in de markt. Omdat wij groot inkopen merken we niet meteen iets van tekorten. Maar het is wel gaande en dat heeft gevolgen.

Prijsstijgingen

Het is een gegeven feit dat schaarste altijd een prijsstijging tot gevolg heeft. En zeker bij grondstoffen die wereldwijd veelvuldig worden toegepast zoals cafeïne, inositol of mannitol heeft een tekort in de markt al snel een effect op de inkoopprijzen.

Misbruik

Toch is het vaak ook zo dat leveranciers en wederverkopers een beetje misbruik maken van de situatie en meteen hun oude voorraad ook al hoger prijzen. Nou, wij doen jullie een plechtige belofte dat we daar niet aan meedoen. De huidige prijzen blijven voorlopig nog gewoon extra laag zoals jullie dat van ons gewend zijn.

De oude voorraad alvast omprijzen naar de nieuwe prijzen, zo werkt dat niet bij ons

Voorraad

Onze voorraad mannitol, inositol en cafeïne is altijd zeer ruim. En omdat er een schaarste in de markt is leveren wij niet tegen inkoopprijs aan collega’s, want dan moeten we jullie straks ook nee verkopen. We kunnen dus nog wel even vooruit en ook onze prijzen zullen stabiel laag blijven.

Mannitol is een natuurlijke zoetstof met 0,7 keer de zoetkracht van suiker. Het komt voor in allerlei soorten planten (vooral zeewieren) en heeft een zoete smaak, zonder bijsmaak

Wit poeder
prijsstijgingen mannitol, inositol, cafeïne

Advies

Toch moeten we jullie adviseren om net een klein beetje meer te kopen als je gaat bestellen. Want mocht de schaarste verder oplopen dan komen wij ooit ook een keer in de risico zone. De verwachting is het tegenovergestelde omdat er alweer grote bestellingen zijn gedaan bij de producenten. Maar het oude gezegde luidt nog altijd “beter mee verlegen dan om verlegen”.

Ga op zeker en bestel iets meer dan je normaal doet

Bestellen

Als je grondstoffen zoals inositol, mannitol of cafeïne wilt bestellen dan kan je daarvoor terecht in onze speciale rubriek “Cafeïne en zoetstoffen”. Maak je voor het eerst kennis met onze grondstoffen en ben je nieuwsgierig naar de kleur, zuiverheid en structuur, probeer dan eens een proefpakket voor een extra lage prijs.