Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grondstoffen voor drugs aangetroffen

apr 28, 2023
11.000 liter grondstoffoto: politie

Eindhoven – Meerdere mannen overvielen donderdag een woning in een appartementencomplex aan de Eindhovense Echternachlaan. Niemand raakte gelukkig gewond. De verdachten vluchtten met een onbekende buit. In de woning ontdekten de agenten grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. De 40-jarige bewoner is aangehouden in verband met deze vondst.

Politie zoekt hulp

Uiteraard wil de politie graag weten door wie de bewoner is overvallen. Heb je iets gezien of weet je meer over deze zaak? Laat het ze weten.

Woningoverval

Rond 06.30 uur kregen we een melding van een ruzie in een woning in een appartementencomplex op de Echternachlaan. Uit onderzoek bleek dat de bewoner was overvallen door meerdere mannen. Zij bedreigden de bewoner en maakten hem een onbekende buit afhandig. De mannen vluchtten daarna in een grote, lichtkleurige terreinauto in een onbekende rijrichting.

Signalementen verdachten

Eén van de overvallers zou gelaatsbedekking hebben gedragen. Ook zouden de overvallers zakken bij zich hebben gehad.

Aanhouding

Tijdens het onderzoek naar de woningoverval stuitten agenten op grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. In verband met die ontdekking is de 40-jarige bewoner aangehouden.

Onderzoek recherche

De recherche onderzoekt de toedracht van de woningoverval én onderzoekt de gevonden grondstoffen. Om een beeld te krijgen van wat zich precies heeft afgespeeld, is (sporen)onderzoek gedaan in en rond de woning. In de omgeving van de woning werd een poederspoor aangetroffen. Dat poederspoor wordt onderzocht, maar het lijkt  te gaan om dezelfde grondstoffen voor de productie van synthetische drugs als in de woning. De recherche sluit niet uit dat de overvallers een onbekende hoeveelheid grondstoffen hebben weggenomen uit de woning.

Bron: politie.nl Foto: politie.nl (ter illustratie)