Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grondstoffen voor drugs in busje op A2

okt 9, 2019
Grondstoffen voor drugsFoto: politie.nl

Driebergen-Rijsenburg l Breukelen – Politiemedewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid hebben maandagmiddag op de A2 ter hoogte van Breukelen een busje aangetroffen waarin ‘precursoren’ (grondstoffen) voor het maken van drugs werden aangetroffen.

Niet handsfree

Opmerkelijk was de ontdekking van de grondstoffen. De bestuurder, een 31-jarige man uit Heemskerk, werd namelijk in eerste instantie staande gehouden vanwege het gebruik van zijn telefoon tijdens het rijden.

Cryptotelefoon

In de bus werd 525 kg citroenzuur, 10 gasflessen met propaan, een cryptotelefoon (een telefoon waarin versleutelde berichten verstuurd kunnen worden) en ruim duizend euro aangetroffen. Deze goederen, als ook de bus van de bestuurder, zijn in beslag genomen.  De politie doet verder onderzoek naar de herkomst en bestemming van de grondstoffen.

Vervoer gevaarlijke stoffen

De bestuurder krijgt een proces verbaal voor het gebruik van zijn mobiele telefoon tijdens deelname aan het verkeer. Hij wordt eveneens verdacht van het overtreden van de Opiumwet en het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Het vervoeren van gevaarlijke stoffen wordt aangemerkt als een economisch delict; een geldboete kan oplopen tot in de duizenden euro’s.

bron: politie.nl