Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kosten drugsgebruik

De media duikt er op als vliegen op stroop en de ene website na de andere publiceert een verhaaltje over medewerkers van gezondheidsinstellingen die zeggen hun handen vol te hebben aan drugsgebruikers.

Eerste hulp

Vanzelfsprekend kom je als je drugs hebt gebruikt en het niet goed met je gaat terecht bij een arts. Omdat de meeste drugs gebruikt wordt buiten de reguliere spreekuren, komen veel mensen met hun klachten terecht bij de eerst hulppost van ziekenhuizen. En die klagen niet alleen dat ze hun handen vol hebben aan de binnengebrachte drugsgebruikers.

Torenhoge kosten

Ook de kosten van een patiënt lopen al snel op. Want na een eerste behandeling bij de eerste hulp, is het vaak wenselijk om de persoon nog een nachtje te laten blijven om hem of haar in de gaten te houden. Een zorg die nodig is en nu gooit na de politie ook de medische wereld op een ‘schaam je voor de gemaakte kosten’ als het gaat om drugsgebruikers.

Alcohol kost meer

Gemakshalve vergeten ze dan natuurlijk dat de schade veroorzaakt door alcoholgebruik jaarlijks in de vele miljoenen loopt voor de ziekenhuizen. En alcohol is maatschappelijk geaccepteerd, dus dat komt geeneens ter sprake. Het aantal incidenten waarbij drugs in het spel is verbleekt werkelijk bij die waar alcohol de boosdoener is.

Sport is nog duurder

De eerste hulpposten puilen in het weekend werkelijk uit van sportslachtoffers. Zweepslagen, verdraaide knieën, armen uit de kom en gebroken enkels zijn schering en inslag. Sporten is een ware last op het budget voor de gezondheidszorg.

Geen opzet

Er is bij alle genoemde gevallen geen enkele opzet in het spel. Een voetballer is er niet op uit om zijn kniebanden te scheuren, iemand met een slok teveel op is niet van plan om van de trap te lazeren en een persoon die besluit drugs te nemen doet dat niet om zijn tripje te eindige bij de eerste hulp in het ziekenhuis. Met zijn allen leven we en dan gaan er wel eens dingen mis. Laten we dat accepteren en medische hulp bieden indien noodzakelijk. Zonder te zeuren en te zaniken.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *