Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Groot crystal meth lab in Arnhem

apr 12, 2021
crystal

Een zwaarbewapend arrestatieteam viel donderdagavond een grote loods in Meinerswijk in Arnhem binnen. Daar vond de politie een professioneel crystal meth-lab. Bij deze inval werd een 34-jarige man aangehouden die zich had verstopt boven op het systeemplafond. Vrijdag aan het einde van de middag hield de politie een tweede verdachte aan in het gebouw.

Opmerkelijk

Het is opmerkelijk te noemen dat kort na de aanhouding nog niet duidelijk waar deze verdachte vandaan kwam en hoe hij zo lang uit handen van de massaal aanwezige politie kon blijven. Bij de inval donderdag rond rond 20.30 uur werd ook een Bearcat (een gepantserd voertuig) ingezet om de toegangspoort en het rolluik van de loods open te beuken. Het team is lang bezig geweest met het doorzoeken van het pand, dat bestaat uit verschillende garageloodsen die aan elkaar verbonden zijn.

Grootste

Bronnen spreken over het allergrootste crystal meth lab dat ooit in Nederland is ontdekt en volgens een politiewoordvoerder is in één van die loodsen een professioneel crystal meth-lab gevonden, dat bestemd is voor de eindfase van het produceren van de kristalvormige harddrug. De politie zegt dat het gaat om ‘één van de grootste labs voor drugsproductie ooit in Nederland’.