Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Omscholing schoolconciërge mislukt

apr 12, 2021
Wit poeder

Een Nederlandse schoolconciërge die in het Spaanse Marbella koos voor een carrière switch, blijkt daarin te zijn mislukt. Hij werd gepakt door de Spaanse Guardia Civil op verdenking van de handel in cocaïne.

Organisatie

De Spaanse politie meldt zondag een criminele organisatie te hebben opgerold die zich toelegde op cocaïnehandel aan de Costa del Sol en dan met name in het chique Marbella. Er zijn zeven verdachten opgepakt. Ook werden ruim twee kilo cocaïne, verschillende luxe voertuigen, boten en ruim 10.000 euro cash geld in beslag genomen.

Hoofdverdachte

De hoofdverdachte werkte volgens de autoriteiten als conciërge op een school in Marbella. Hij had een vermogen van meer dan een half miljoen euro. Zijn bezittingen stonden op naam van verschillende familieleden. Het onderzoek begon halverwege vorig jaar toen de agenten hoorden van het bestaan ​​van een organisatie die naar verluidt continue verschepingen van cocaïne uitvoerde – in hoeveelheden van bijna een kilo – naar verschillende delen van Andalusië, waar ze het later weer in kleinere hoeveelheden verkochten. 
De eerste onderzoeken maakten het mogelijk om het bestaan ​​van het netwerk te verifiëren, gebaseerd op de Costa del Sol, waarvan de leden betrokken waren bij de interprovinciale distributie van cocaïne van Malaga naar Almería en Granada.

Meer leden

Tijdens het onderzoek hebben de agenten de andere leden van de organisatie opgespoord, die onder het bevel en toezicht van de mensen die eerder werden aangehouden stonden. Enerzijds identificeerden ze de chauffeurs van de voertuigen tijdens de overbrenging van de drug naar andere delen van Andalusië. Voor de transporten gebruikten ze voertuigen die waren geregistreerd op namen van derden – degenen die verantwoordelijk waren voor de logistiek van de organisatie – op een zodanige manier dat de uitvoerders van de transporten niet gelinkt konden worden aan de opdrachtgevers. Daarnaast waren er ook nog verkenners en controleurs van de transporten.

Ook de gebruikers van de drug werden door justitie in kaart gebracht.