Groot drugslab en drugs in Friesland

Nu een Elfstedentocht verder lijkt dan ooit, zetten de Friezen in op een ander verdienmodel. De productie van- en de handel in drugs. In Wanswert in de gemeente Noordoost-Fryslan is vannacht een drugslab aangetroffen.

Snitchen slapen niet

De politie is het verdachte pand op het spoor gekomen dankzij tips van snitchen oplettende melders. Het gaat om een actief lab in een afgelegen boerderij waar vermoedelijk methamphetamine geproduceerd werd. En alsof het allemaal niet op kan daar in het noorden, er werd ook nog een lab in aanbouw ontdekt.

Verraden

Oplettende melders hebben de politie getipt over mogelijk criminele activiteiten in de boerderij aan de Wirdsterterp in Wanswert. De politie is op basis van deze tips een onderzoek begonnen en heeft besloten om in de nacht van 12 op 13 februari het pand binnen te treden. In de woning werd een drugslab aangetroffen waar vermoedelijk op grote schaal methamfetamine werd geproduceerd. In een nabijgelegen gebouw werd daarnaast nog een synthetisch drugslab in aanbouw aangetroffen.

4 miljoen

Ook is er een grote hoeveelheid eindproduct van een synthetische drug aangetroffen, het gaat vermoedelijk om methamfetamine met een straatwaarde van rond de 4 miljoen euro.

foto: politie.nl

Onderzoek
Vannacht is het pand bewaakt zodat er bij daglicht onderzoek gedaan kon worden. Vandaag wordt het laboratorium ontmanteld door de LFO (Landelijk Faciliteit Ontmanteling. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht. Het politieonderzoek gaat uiteraard door.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *