Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grootschalige grenscontrole Sluis

controle

Het Zeeuwse Sluis was vrijdag het decor van een grootschalige grenscontrole waarbij dertien bekeuringen werden uitgeschreven voor rijden onder invloed, technische gebreken aan de voertuigen en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. De politie controleerde bij de grensovergang tussen 15.00 uur en 23.00 uur 156 voertuigen.

Geen aanhoudingen

Er werd niemand aangehouden, maar de blauwe petten verzamelden wel ‘voldoende nuttige informatie in op het gebied van ondermijnende criminaliteit’. De inzet van deze grenscontrole was vooral gericht op drugs gerelateerde zaken. Inzittenden werden volledig gecontroleerd en voertuigen onderzocht. Met speciale apparatuur werd gezocht naar mogelijk verborgen ruimtes, waarin drugs of wapens of contant geld kan worden vervoerd.

Mensenhandel

Daarnaast had mensenhandel de speciale aandacht. Volgens burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis, komt mensenhandel ook in Zeeland. Vooral buitenlandse werknemers in de seksindustrie en het criminele circuit zijn slachtoffer.

Bedroevende resultaten

Eigenlijk blijkt een geldverslindende controle als deze natuurlijk weer strikt overbodig. Geen aanhoudingen, geen wapens, geen drugs, geen gestolen voertuigen en geen mensensmokkel.
Wel: peperdure apparatuur, veel oponthoud, honderden manuren en veel administratief werk. Ga boeven vangen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *